homesitemapcontactprint

ZOEKEN
Steun Autointernationaal.nl.

Uitstel voor nieuwe Trabant    27-12-2010 10:43

De terugkeer van de Trabant laat nog even op zich wachten. Er zijn namelijk nog niet voldoende investeerders gevonden om de voor 2012 geplande herlancering van de klassieker mogelijk te maken.
.
.
De nieuwe Trabant werd in september 2009 door het bedrijfs Indikar op de IAA van Frankfurt gepresenteerd. Het idee was om de Oost Duitse volksauto met elektromotor een nieuwe toekomst te geven. Ook de carrosserie zou daartoe worden gemoderniseerd, maar wel zeer herkenbaar blijven. Net als andere retro modellen (Mini, New Beetle, 500) is er van een bodemprijs niet langer sprake. Bij de presentatie van de conceptversie werd een tarief van 20.000 euro gecommuniceerd. 
.
.
Maar Europa ondervindt nog steeds de naweeën van de financiële crisis en daarnaast is het wachten op het herstel van de Duitse autoverkopen. Dat is niet echt een ideaal klimaat waarin investeerders graag hun knip trekken. Indikar, dat zich in het dagelijks leven bezig houdt met speciale voertuigbouw, zegt 30 miljoen euro nodig te hebben om productie van de nieuwe Trabant mogelijk te maken. Het bedrijf heeft ook nog geen leverancier voor de elektromotor weten te strikken.

Adverteren bij Daisycon