BMW X2 betrapt

0

BMW zal op de 1 oktober van start gaande autosalon van Parijs niet alleen de nieuwe 5-serie onthullen, maar ook een conceptversie van de X2. Dit kleine broertje van de X4 (en X6) wordt momenteel getest door Duitse ingenieurs in Spanje.

Het is de bedoeling dat de X2 in 2017 in productie gaat. Net zoals dat bij de X4 en X6 het geval is, zal hij worden gebaseerd op een SUV model met een lager nummer; in het geval van de X2 gaat het dan om de X1. Dit betekent op zijn beurt dezelfde technische basis als de 2 serie Actieve Tourer.

Voorwielaandrijving is standaard, maar de X2 komt er ook als xDrive. De motorische basis wordt gevormd door een 1,5 liter 3-pitter met 136 pk. Het topmodel wordt de 231 pk sterke ’25i’. Althans voorlopig, want in een later stadium volgt BMW met een ‘M’ performance model, die een 300 pk variant van de 2,0 liter 4 cilinder motor onder de kap heeft.

De X2 zal worden gebouwd in het Duitse Regensburg, op dezelfde productielijn als de X1. Met het laatste model heeft BMW een (functioneel) alternatief voor de Volkswagen Tiguan in handen. De sensueler vormgegeven X2 gaat concurreren met de Infiniti QX30. Iets wat je al kan zien in de vorm van de achterklep ….

Comments are closed.