Lynk & Co betrapt

0

Hier ziet u de eerste spionagefoto’s van de SUV die Geely, het Chinese moederbedrijf van Volvo, onder de merknaam Lynk & Co op de markt wil brengen. De auto zal in stekkerhybride uitvoering geleverd gaan worden. Inmiddels is er ook een plaagfoto.

Eerder werd al bekend dat Volvo binnen de Geely familie er een goedkoper broertje bij krijgt. Dit merk gaan Lynk & Co heten en zal volgend jaar starten met de productie van een deelselektrische SUV voor het C segment (klasse Kia Sportage). Het model deelt zijn platform met de nieuwe Volvo XC40, die in 2018 op de markt komt.

lynka2

Beide SUV modellen zullen worden gebaseerd op de samen met Volvo ontwikkelde CMA architectuur. De stekkerhybride aandrijflijn heeft een driecilinder 1,5 liter turbobenzinemotor als basisunit. Lynk & Co wil op jaarbasis 40.000 auto’s verkopen in Europa.

Op 20 oktober zullen meer details bekend worden gemaakt. Voor het verkoopmodel dient Tesla als voorbeeld. Net als bij dit Amerikaanse merk zal er niet gewerkt gaan worden met traditionele dealers. In plaats hiervan komen in binnensteden showrooms en een website met bestelmogelijkheden.

lynka3

Lynk & Co wil zich vooral richten op nieuwe mobiliteit en connectiviteit. De verwachting is dan ook dat de SUV ingezet zal worden in autodeel programma’s. Het nieuwe automerk van Geely zal eerst op de Chinese thuismarkt worden geïntroduceerd. Daar zal ook de productie van de SUV plaatsvinden.

Geely is niet bang voor een familievete: de eigen modellen zijn een slag goedkoper dan het toekomstige repertoire van Lynk & Co terwijl Volvo zich blijft profileren als premiummerk met een bijbehorende prijsstelling. Na de hier getoonde SUV volgt er een sedan.

lynka4

Lynk & Co heeft ook plannen om de Amerikaanse automarkt te betreden. Hiervoor ligt evenwel nog geen tijdspad klaar. Geely heeft via dochter Volvo al enige ervaring met de verkoop van in China geproduceerde auto’s in de Verenigde Staten. Het Zweedse merk biedt namelijk op de Amerikaanse markt de S60 met lange wielbasis aan. Die wordt exclusief gebouwd in China.

lynka5

Comments are closed.