BMW X7 betrapt

0

BMW maakte 2 jaar geleden bekend dat zij haar SUV gamma zou gaan uitbreiden met de X7. Dit boven de X5/X6 te positioneren model moet gaan concurreren met de Bentley Bentayga, de Mercedes GLS (inclusief de aanstaande Maybach uitvoering) en de Range Rover Autobiography.

Aan de hand van deze spionagefoto’s kunt u zien wat voor carrosserieproporties de X7 gaat krijgen. De SUV kan als het nieuwe vlaggenschip van BMW worden beschouwd, want het model zal boven de 7-serie worden gepositioneerd. Dit betekent dat er geen ’40e’ uitvoering met 4 cilindermotor komt.

x7a2

De X7 krijgt motoren met minimaal 6 cilinders onder de kap. Eén daarvan wordt een stekkerhybride. Voor China, het Midden Oosten en de Verenigde Staten komt er ook een xDrive60i uitvoering. De marktintroductie is gepland voor 2018.

BMW zal de basisarchitectuur van de X7 ook gaan gebruiken voor de SUV die onder Rolls-Royce uitgebracht gaat worden. Dat model wordt echter een halve klasse hoger en langer omdat Amerikaanse potentiële klanten perse willen dat zij met deze ‘Project Cullinan’ de Cadillac Escalade kunnen overschaduwen. Daar is deze X7, met alle respect, niet groot genoeg voor.

Comments are closed.