Nieuwe Toyota Auris betrapt

0

Toyota zal volgend jaar maart op de autosalon van Genève de nieuwe Auris presenteren. De toekomstige editie zal worden gebaseerd op hetzelfde, zogeheten TNGA platform dat nu reeds onder de C-HR en de jongste Prius te vinden is. Autokenners weten dat daarmee een prettige onderstelbalans tussen comfort en solide rijeigenschappen onder handbereik liggen.

Stylingtechnisch blijft het, afgaande op deze spionagefoto’s, evenwel behelpen met de Auris. We zien hier weliswaar een prototype met diverse componenten van de huidige editie, maar ook als wij die wegdenken is nu al duidelijk dat Toyota de marktverhoudingen amper op zijn kop zal zetten. Maar goed, voor die taak heeft het Japanse merk de C-HR. De Auris is bestemd voor autoconsumenten die prima uit de voeten kunnen met een hatchback.

De nieuwe Auris wordt zeker en vast weer leverbaar als hybride. Die krijgt dezelfde 1,8 liter benzinemotor als basisunit als de C-HR en de Prius. De dieselvariant van de Auris wordt geschrapt. Toyota loopt met een steeds grotere boog om dit krachtbrontype heen. Onzeker is de toekomst van de 1.2T benzinevariant. De nieuwe atmosferische 1,5 liter motor van de gelifte Yaris is bijna net zo krachtig en veel goedkoper om te produceren.

Comments are closed.