Citroën C3 Aircross betrapt

0

Hier zie je de eerste officieuze foto’s van de Citroën C3 Aircross, de kleine SUV voor in de stad die het MPV model C3 Picasso zal vervangen. De Fransen zullen de nieuweling in juni officieel voorstellen. De verkoop van de rivaal van de Renault Captur en de Opel Crossland X start in de herfst, na de in september te houden IAA autoshow van Frankfurt.

Citroën toonde afgelopen maart op de autosalon van Genève al een conceptversie, C-Aircross genaamd. Die was voorzien van tegenovergesteld openende achterportieren maar die veelvuldig toegepaste design gimmick (meer is het niet) zullen we niet op de productieversie terugzien. De bonte kleurstelling is evenwel gebleven en dat is niet verrassend, want ook de C3 kan op een dergelijke manier worden uitgedost. Het maakt van de Citroën een markante verschijning en extra zichtbaarheid is voor een merk dat de afgelopen jaren nogal wat marktaandeel verspeeld heeft nooit weg. Overigens hoeft de decoratie niet perse oranje van kleur te zijn zoals op de foto’s. Opvallend is ook de halfdoorzichtige 3e zijruit. Van buiten is die donker, waardoor het een paneel lijkt, maar schijn bedrieg. Dit stylingkenmerk kennen we trouwens van een klassiek Citroën model, de BX uit 1982.

In Spanje kon de opvolger van de C3 Picasso onlangs door paparazzi worden betrapt terwijl Citroën de introductiefilm aan het maken was. Dat juist in dit land de C3 Aircross tegen de lens liep, is geen toeval. Citroën laat het model namelijk bouwen in de Spaanse Opel fabriek in Zaragoza, op dezelfde productielijn als de Opel Crossland X. De C3 Aircross zal zeker voor interne concurrentie zorgen met de Opel Crossland X. Het Duitse zustermodel is een vreemd geproportioneerde wagen geworden, maar de Citroën ziet er zeer veelbelovend uit en erg leuk. Een duidelijk teken dat het Franse merk goed bezig is! Als Citroën op de ingeslagen weg verder gaat, wordt het een stuk vrolijker op de weg zie. Over de praktische kwaliteiten van de C3 Aircross hoeven we ons geen zorgen te maken: die zijn net zo groot als bij de veel braver ogende Opel.

Comments are closed.