Nieuwe BMW X3 betrapt

0

Ben jij in de markt voor een nieuwe X3? Wacht dan nog met bestellen tot 26 juni. Dan zal BMW namelijk de nieuwe generatie onthullen. De derde editie van de X3 zal gepresenteerd worden op de locatie waar de SUV gebouwd zal gaan worden: in Spartanburg in de Amerikaanse staat South Carolina.

De huidige X3 stamt uit 2010 en na 7 jaar heb je in autoland doorgaans de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. De nieuwe generatie zal worden gebaseerd op het CLAR platform van de jongste 5- en 7-serie. Dit betekent een gewichtsbesparing van ruim 100 kilo. Ook wordt hij leverbaar met de nieuwste actieve rij hulpsystemen, waarmee semi-autonoom rijden mogelijk is en waarmee de X3 zichzelf in de garage zal kunnen parkeren.

Ook beschikt de nieuwe X3, die momenteel onder de codenaam G01 ontwikkeld wordt, over een infotainmentsysteem dat  met gebaren is te bedienen. In eerste instantie zijn er alleen conventioneel aangedreven (benzine, diesel) versies gepland. In 2020 wordt het gamma uitgebreid met een volledig elektrische uitvoering.

Een stekkerhybride variant is niet gepland omdat het hiervoor benodigde accupakket omklappen van de achterbankleuning onmogelijk zou maken. Het top van het gamma wordt de M40i M Performance uitvoering met 360 pk. Door het lagere gewicht zullen alle versies van de nieuwe X3 sowieso sneller én zuiniger zijn.

Comments are closed.