Aston Martin Virage betrapt

0

Aston Martin werkt, nu de Vantage af is, aan een nieuwe editie van de Vanquish. Die krijgt weliswaar de DB11 als basis, maar wordt duidelijk sportiever en krachtiger. Onlangs kon hij tijdens wintertests worden betrapt.

In de wielkasten zijn wielen met machtige carbonremmen te zien. De velgen zijn groter dan de 20-inch exemplaren van de DB11. Tegelijkertijd is de grondspeling bij de Vanquish minder groot. De grille is groter, evenals de luchtinlaten in de voorspatborden. Achter zijn 4 uitlaatpijpen te zien; de DB11 doet het met 2 exemplaren. In de motorkap zitten 2 ontluchtingskiemen. De complete carrosserie is, om gewicht te besparen, van koolstofvezel vervaardigd.

Voor de aandrijving van de nieuwe Vanquish zorgt de inmiddels bekende 5,2 liter V12 motor met 2 turbo’s. In de DB11 is deze krachtbron goed voor 608 pk en 700 Nm. Voor de nieuwe Vanquish zullen de specificatieschroeven verder worden aangedraaid. Niet alleen om meerwaarde ten opzichte van de DB11 te kunnen creëren, maar ook om de concurrentie bij te kunnen benen, want 608 pk is tegenwoordig geen supersportwagen waarde meer. Mogelijk zal de nieuwe Vanquish worden voorzien van de hybride module van de Valkyrie. Reken op minimaal 650 pk. Net als de DB11 krijgt de Vanquish een 8-traps automaat en worden alleen de achterwielen aangedreven.

Aston Martin zal de nieuwe Vanquish waarschijnlijk in het vierde kwartaal van 2018 aan het publiek voorstellen. Podiumkandidaten zijn de autosalon van Parijs en de Los Angeles Auto Show. Reken op minimaal 365.000 euro. In 2019 komt er een open versie van de Vanquish; die gaat naar goed Aston Martin gebruik ‘Volante’ heten. Dat jaar debuteren ook de elektrische RapidE en de cross-over DBX.

Comments are closed.