Mercedes-AMG plaagt met GT4

0

Mercedes-AMG heeft een aantal plaagfoto’s gemaakt van haar nieuwe GT4. Die beleeft volgende maand zijn publieksdebuut op de autosalon van Genève.

Om de spanning vast te houden, krijgen we van Mercedes-AMG alleen een gecamoufleerd exemplaar te zien. De Duitsers uit Affalterbach noemen hun nieuwkomer “GT Coupé”. Met dit 5-deurs model opent Mercedes-AMG de aanval op zijn landgenoot Porsche Panamera. Designkenmerken zijn de zogeheten Panamericana grille en gemeen ogende, ver in de spatborden doorlopende koplampen, 4 uitlaatpijpen en achterlichtunits in de stijl van de 2-deurs AMG GT.

Als basis dient de jongste E en CLS klasse. Onder de kap zit de van de 2-deurs AMG GT bekende, dubbel geblazen 4,0 liter V8. Dat betekent maximaal 612 pk en 850 Nm. Op termijn komt er ook een versie met een hybride aandrijflijn. Dat is tegenwoordig een must als je op ’s werelds grootste automarkten (China en de Verenigde Staten wil scoren). Die zal meer vermogen bieden dan de Panamera Turbo S E-Hybrid (680 pk) en in maximaal 3,3 seconden naar 100 km/u kunnen sprinten.

Comments are closed.