Skoda Kodiaq RS betrapt

0

Skoda zal in oktober op de autosalon van Parijs een sportieve SUV presenteren: de Kodiaq RS. Het Tsjechische automerk is inmiddels met een plaagfoto campagne van de SUV op de Nürburgring begonnen, maar rekende er niet op dat de nieuweling tijdens de laatste testwerkzaamheden werd betrapt. Die afbeeldingen zie je hier.

De brandweerrode kleur past goed bij het vurige karakter van de Kodiaq RS, maar de hete Skoda gaat natuurlijk in veel meer tinten geleverd worden. Grotere wielen, krachtigere remmen en kloeke uitlaatpijpen worden in ieder geval wel standaard. Verder kunnen we rekenen op speciale bumpers en rode accenten. Het interieur krijgt een sportieve uitstraling met sportstoelen, een sportstuur en aluminium pedalen.

Onder de motorkap van de Kodiaq RS zit de dubbel geblazen 2.0 TDI, bekend van de Volkswagen Arteon, Passat en Tiguan. Deze 4 cilinder is goed voor 240 pk. Dit vermogen (en maximaal 500 Nm aan koppel) gaat naar alle 4 de wielen via een 7-traps DSG automaat. De genoemde Volkswagen Tiguan kan met deze aandrijflijn in 6,5 seconden naar 100 km/u sprinten.

In de genoemde plaagfoto campagne (binnenkort volgt een video) geeft Skoda het stuur van de sportieve SUV in handen van de ervaren pilote Sabine Schmitz op de Nürburgring. Zij doet aldaar samen met František Drábek (die namens de Tsjechische autofabrikant heeft meegeholpen met de ontwikkeling van de Kodiaq RS) een recordpoging. Het circuit kent Schmitz op haar duimpje, want zij won als (tot nu toe) enige vrouw de beroemde 24-uursrace van ‘the Green Hill’.

De uitslag daarvan is nog niet bekend, maar gezien het feit dat Skoda er nu al promotie voor maakt, kan het niet anders zijn dat de missie geslaagd is. En dat de Kodiaq RS de ‘snelste oliegestookte SUV met 4 cilinder motor op de Nürburgring’ is. Ben je daar naar op zoek? Reken op een prijs van ongeveer 62.500 euro. Veel geld voor een Skoda. Maar niet voor een 7-persoons SUV met recordstatus.

Comments are closed.