Prijsindicatie Volkswagen Golf GTI TCR

0

De Volkswagen importeur heeft besloten om ‘de snelste Golf ooit’ onze kant op te halen. Het betreft de GTI TCR die volgende maand tijdens een evenement zijn Nederlandse debuut maakt. Eind dit jaar arriveert hij in een gelimiteerde oplage in de showrooms.

Afgelopen mei werd de Golf GTI TCR in conceptvorm al door Volkswagen gepresenteerd op het Oostenrijkse Wörthersee GTI Treffen. De fabrikant spreekt van de snelste versie ooit omdat het mogelijk is om de snelheidsbegrenzer eraf te laten halen. Die grijpt in bij 250 km/u, maar zonder elektronische limiet kan de GTI TCR 264 km/u halen. Bij de Golf R kan de snelheidsbegrenzer niet worden verwijderd, dus bij deze theoretisch rappere uitvoering is de pret sowieso bij 250 km/u over.

De speciale Volkswagen beleeft op 16 september zijn Nederlandse debuut op het GTI Originals & More evenement in Purmerend. Liefhebbers kunnen de gelimiteerde Golf dan nog niet bestellen want de prijzen worden pas later dit jaar bekendgemaakt. Dat geldt ook voor de oplage. Autointernationaal.nl rekent evenwel op een tarief van 49.990 euro voor de TCR versie (de afkorting staat voor: Touring Car Racing).

Bij de presentatie in mei maakte Volkswagen al bekend dat de Golf GTI TCR, die zou zijn afgeleid van de gelijknamige raceversie, een 290 pk versie van de 2.0 TSI motor onder de kap heeft die standaard is gekoppeld aan een 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling. Het maximum koppel bedraagt 370 Nm en is beschikbaar tussen de 1.600 en 4.300 toeren. Op de vooras is een sperdifferentieel gemonteerd.

De carrosseriekleur Pure Grey is speciaal voor de Golf GTI TCR aan het palet toegevoegd, maar ook Pure White, Tornado Red, Deep Black Pearl Effect en Oryx White Pearl Effect zullen leverbaar zijn. Tegen meerprijs kan hij worden voorzien van een uitlaatsysteem van Akrapovic (tot nu toe alleen beschikbaar was voor de vierwiel aangedreven Golf R) en adaptieve dempers.

Vierwielaandrijving behoort niet tot de mogelijkheden. Wie dit een must vindt, dient de Golf R te bestellen. Die 310 pk sterke versie kost 59.191 euro. De gewone Golf GTI (met 245 pk) mag in DSG uitvoering weg voor 44.650 euro. Overigens levert de Seat Leon Cupra R, die technisch grotendeels identiek is aan de snelste Golf, nog iets meer vermogen, namelijk 306 pk. Je moet hiervoor wel de versie met handbak bestellen. De uitvoering met DSG automaat is net als de ‘gewone’ Cupra goed voor 300 pk.

 

 

Comments are closed.