Citroën komt het antwoord op nieuwe Peugeot 2008 en Renault Captur

0

Het is vast geen toeval: in dezelfde maand dat bij Peugeot en Renault de nieuwe 2008 respectievelijk Captur in de Nederlandse showrooms arriveert, kondigt Citroën de komst van de speciale C-Series uitvoering van de C3 Aircross aan.

De C3 Aircross C-Series is een specifiek voor de Nederlandse markt bestemde speciale reeks waarbij alleen het uiterlijk van de ‘Urban SUV’ is aangepast. Volgens Citroën legt het actiemodel de nadruk op de 2 belangrijke C’s van het merk: Confort et Caractère (comfort en karakter dus).

Met het oog op de eerste eigenschap zou je dan bijvoorbeeld speciale stoelen verwachten, of een verbeterde vering maar zoals gezegd moet de C3 Aircross C-Series het vooral van zijn uiterlijk hebben. Kenmerken zijn kleine badges met een modelspecifieke aanduiding en donkerrode afwerking rondom de koplampen en spiegelkappen. Verder is de C3 Aircross C-Series voorzien van 16 inch lichtmetalen velgen en een tweekleurig dak.

Ook binnenin komen we rode afwerking tegen, zoals in de stoffen bekleding van de stoelen. Daarnaast zijn er witte accenten. Comfortverhogend zijn zaken als automatische airconditioning, parkeersensoren in de achterbumper en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Ook DAB+ en navigatie zijn bij de speciale editie aanwezig.

Het is overigens nog niet bekend wat de C3 Aircross C-Series moet gaan kosten. De ‘Urban SUV’ is overigens ook verkrijgbaar in een tweetal actie uitvoeringen, te weten de Origins Collector’s Edition (waarmee het 100-jarige bestaan van Citroën wordt gevierd) en een versie met het Pack Relax waarop voorraadvoordeel zit. In 2020 volgen soortgelijke C-Series uitvoeringen van de C4 Cactus en C5 Aircross. De gewone C3 doet niet mee, want die ondergaat komend voorjaar een facelift. Omdat ook de nieuwe 208 en Clio van respectievelijk Peugeot en Renault van repliek gediend moeten worden.

Reageren is niet mogelijk.