Prijs indicatie Suzuki S-Cross 1.5 Hybrid

0

Suzuki lanceert de S-Cross Full Hybrid met een nieuwe efficiënte aandrijflijn en standaard automatische versnellingsbak. Vanaf de tweede helft van 2022 is deze uitvoering beschikbaar. De Full Hybrid techniek is tegen meerprijs te combineren met AllGrip vierwielaandrijving, terwijl korte afstanden volledig elektrisch kunnen worden afgelegd.

De Full Hybrid aandrijflijn is reeds bekend van de Vitara en is net als de Smart Hybrid techniek die Suzuki al langer toepast volledig in eigen beheer ontwikkeld. Het systeem bestaat uit een 33 pk sterke elektromotor en een 1,5 liter viercilinder benzine krachtbron van 102 pk. Dankzij samenwerking kan er zowel hybride worden gereden alsook volledig elektrisch. Het systeem verzamelt kinetische energie en genereert elektriciteit door de motor te stoppen en de koppeling te ontkoppelen tijdens vertraging. Dit vergroot het rij bereik in elektrische modus.

Het gecombineerde vermogen is 115 pk. Waar de elektromotor zijn kracht direct aan de aandrijfassen levert, gaat het vermogen van de benzinemotor via een 6-traps Auto Gear Shift (AGS) automaat naar de aandrijfassen. Hiermee kan de bestuurder volgens Suzuki genieten van zowel het directe gevoel van een handgeschakelde versnellingsbak als van het gemak van een automaat. Ook hier wordt de elektromotor slim ingezet, om het schakelmoment zo soepel mogelijk te laten verlopen. Standaard stuurt de aandrijflijn de kracht naar de voorwielen, maar optioneel is de Full Hybrid techniek ook te combineren met AllGrip vierwielaandrijving.

Suzuki levert de Full Hybrid aandrijflijn vanaf de tweede helft van dit jaar in de onlangs vernieuwde S-Cross. De techniek is al leverbaar in de Vitara. De prijzen en specificaties van de S-Cross Full Hybrid worden later officieel bekendgemaakt, maar reken op net geen 31.800 euro voor de Select uitvoering (combinatie met het basis uitrusting niveau Comfort s niet mogelijk). De upgrade naar de Style aankleding kost 2 mille extra, terwijl Suzuki vermoedelijk 4.000 euro gaat rekenen voor AllGrip vierwielaandrijving.

Reageren is niet mogelijk.