Lucid Motors plaagt met Atvus

0

Het succes van Tesla trekt de aandacht. Niet alleen bij de gevestigde orde, maar ook bij ‘gelukszoekers’ die zich met dollartekens in hun ogen ook storten op de elektrische premiumauto.

Eén daarvan is Lucid Motors. Deze start-up heeft een plaagfoto verspreid van een prototype van de sedan, Atvus genaamd, waarmee zij Tesla wil gaan beconcurreren. En (natuurlijk) ook de Mercedes S klasse en de BMW 7-serie.

lucidmotorsatvusa2

Net als de Tesla Model beschikt het ontwerp van Lucid Motors over een grote achterklep. Dat is handig, maar omdat de 5e deur ook een deel van de achterste zijflanken omvat, kunnen er in dit geval ook praktische nadelen aan kleven (relatief hoog gewicht, sneller nat wordende bagage bij regen).

De sedan van Lucid Motors is een slag kleiner dan de eerder genoemde BMW en Mercedes, maar doordat een conventionele aandrijflijn ontbreekt, zou het interieur (minstens) even ruim moeten zijn. Omdat ook de wielbasis een stuk korter dan bij de S klasse en 7-serie, is het afwachten of het veercomfort van hetzelfde niveau is.

lucidmotorsatvusa3

De rijeigenschappen van de Atvus zouden daarentegen bovengemiddeld goed kunnen zijn omdat de sedan van Lucid Motors een veel lager zwaartepunt heeft. De carrosserie is ook een stuk minder hoog. De Atvus beschikt over een 87 kWh sterk accupakket en een set elektromotoren die goed zal zijn voor zo’n 900 pk.

Reageren is niet mogelijk.