Testrecensies

Testrecensies 7.0

Grijze mus: test nieuwe Mercedes-Benz Citan Tourer

Is de tweede generatie van de Citan nu een echte Mercedes? Ja dat is hij. Het feit dat Mercedes de auto in de toekomst ook in een premium versie (T klasse) zal aanbieden, onderstreept dit. De onderstel afstemming is zeer succesvol, maar het vele plastic in de cockpit toont duidelijk de bestelwagen genen. Qua temperament heeft de Citan evenwel niet veel te bieden. Deze Mercedes is dus alleen geschikt voor mensen die niet overdreven veel haast hebben.

Testrecensies 9.0

Vrijwel perfect: test nieuwe Lexus NX 450h+

De Lexus NX 450h+ is een state-of-the-art SUV die de bestuurder heel gemakkelijk kan bedienen en samen met andere inzittenden moeiteloos kan gebruiken. Het interieur is goed afgewerkt, de stoelen bieden uitstekend comfort en de connectiviteit- en assistentiesystemen zijn state-of-the-art. Het plug-in hybride systeem is krachtig met 306 pk en de verbrandingsmotor en de 2 elektromotoren werken ongemerkt samen: de NX 450h+ kan er dynamisch mee rijden. De lithium/ionbatterij, die met de stekker kan worden opgeladen, zorgt voor voldoende elektrische actieradius voor forenzen. Daarnaast moet de zware SUV volgens de WLTP rondkomen met gemiddeld 1,1 liter Super per 100 kilometer (met een volledig opgeladen accu). Dat mag in de praktijk meer zijn, ook al heeft Toyota veel expertise getoond met zuinige hybride aandrijvingen. En als je echt veel elektrisch rijdt, kan je zeker benzine besparen. Kopers kunnen zich de dubbele reflecterende camera in de spiegel beter besparen. Nog beter voor de portemonnee: hierdoor zijn ook de duurdere uitrustingsvarianten Luxury en F Sport taboe.

Testrecensies

Kia Niro slaat aanval Toyota Yaris Cross af

De nieuwe Toyota Yaris Cross ziet er leuk uit en is voor in de stad prettig gezelschap, maar voor gezinnen is hij te klein. Een gemiste kans, want er zijn diverse B segment SUV modellen die wél voldoende ruim zijn voor 4 à 5 personen (Peugeot 2008, Renault Captur). Voor gezinnen is de hybride Kia Niro daarom een beter alternatief.

Testrecensies 6.0

Speelgoed voor volwassenen: test Vanderhall Edison

Volgend jaar komt de Vanderhall Edison 2 naar Nederland: deze volledig elektrisch aangedreven 3-wieler komt voor 51.500 euro in de prijslijst te staan. Hier lees jij of hij het wachten waard is. Je moet overigens niet te veel noten op je zang hebben, want de Edison kan niet worden aangekleed en is in Nederland enkel in de kleur zwart leverbaar.

1 2 3 20