Audi komt met exclusieve R8

0

Audi heeft een speciale uitvoering van de R8 ontwikkeld. Het model, Audi Sport Edition genaamd, zal een exclusieve verschijning blijven, want de oplage wordt gelimiteerd op 200 exemplaren.

De R8 Audi Sport Edition debuteert op de New York International Auto Show en is vanaf mei te bestellen. De levering start eind deze zomer Volgens Audi is het actiemodel geïnspireerd door de R8 LMS waarmee het merk 24 titels binnengesleepte, 85 races won en meer dan 100 podiumfinishes scoorde.

De R8 Audi Sport Edition is te bestellen in Floret Silver (mat of hoogglans), Mythos Black en Ibis White. Welke kleur de koper ook kiest, de ‘sideblades’ en buitenspiegels zijn altijd uitgevoerd in felrood, waardoor een opvallend contrast ontstaat. De voorspoiler, Singleframe grille en achterdiffusor zijn daarbij altijd gespoten in Titanium Black. Trapeziumvormige uitlaatmonden in hoogglans zwart benadrukken volgens Audi het sportieve ontwerp van de R8 Audi Sport Edition.

Audi Sport GmbH (voorheen Quattro GmbH) heeft de speciale editie van de R8 voorzien van 20 inch lichtmetalen wielen van gesmeed aluminium, met banden in de maten 245/30 (voor) en 305/30 (achter). De velgen hebben een in het oog springend 10-spaaks Y-design en zijn afgewerkt in hoogglans zwart met zilver gespoten details. Op de velgrand is een Audi Sport logo te vinden. De 540 pk sterke V10 versie van de R8 Audi Sport Edition heeft helrode (normale) remklauwen, terwijl de V10 Plus variant (610 pk) is uitgerust met antracietkleurige klauwen die keramische schijven omvatten.

Wie instapt in de R8 Audi Sport Edition, wordt verwelkomd door dorpels met daarin een verlicht Audi Sport logo en de inscriptie ‘XXX/200’ om aan te geven hoe exclusief de auto is. Het kleurenpalet dat Audi Sport voor de cabine heeft gebruikt, komt overeen met de buitenkant van de R8. De deuren en sportstoelen zijn afgewerkt met rood en zwart Nappa leer, het stikwerk op het stuurwiel, de deuren en de stoelen is contrasterend donkerzilver en op de hoofdsteunen is een R8-embleem in reliëf te vinden.

Het sportieve karakter van de R8 Audi Sport Edition wordt verder benadrukt door een interieurafwerking in hoogglans koolstofvezel. Het materiaal is te vinden rondom de Audi Virtual Cockpit, op de luchtroosters en op de middenconsole. Standaard op de speciale R8 is een afgevlakt, met leer bekleed 3-spaaks sportstuur, met daarop een R8 logo en een rode streep op de ‘twaalf uurpositie’.


In Nederland is de prijs van de R8 Coupé Audi Sport Edition op aanvraag. Audi Sport is de afdeling waar merkfans terecht kunnen voor de exclusiefste modellen met 4 ringen: de RS uitvoeringen en de R8. Het gamma van het laatste model wordt dus tijdelijk verrijkt met een extra racy coupé, waarmee een brug geslagen wordt tussen de straat en de circuit modellen. De kleurrijke R8 Audi Sport Edition beleeft zoals gezegd zijn wereldpremière op de New York Auto Show, waar hij naast de LMS GT4 uitvoering staat, een eveneens nieuwe klantrace versie van de R8. Kleine verschillen, inderdaad …

Comments are closed.