Prijsindicatie Audi R8 Spyder Plus

0

De Audi R8 Spyder is vanaf deze zomer ook leverbaar met de krachtigste motorversie van de gesloten uitvoering. Dat wil zeggen: 610 pk. Daarmee is het gamma van de R8 compleet.

Het vermogen van 610 pk (en een maximum koppel van 560 Nm) is afkomstig van de Plus variant van de atmosferische 5,2 liter V10. Daarmee is de nieuwe uitvoering 70 pk krachtiger dan de reguliere R8 Spyder. Daarvoor moet je de V10 die midscheeps achter in de Audi ligt wel opjagen naar een huilende 8.700 toeren per minuut. Maar dan kan je natuurlijk wel rekenen op een maximale akoestische beloning. En dat zonder geluidsversterking door speakers!

De Plus versie accelereert in 3,3 seconden naar 100 km/u. Dat is 0,3 tel sneller dan de Spyder met 540 pk motor. De coupéversie klaart de sprintklus overigens in 3,2 seconden. De topsnelheid bedraagt 328 km/u. Dat is 10 km/u hoger dan bij de ‘gewone’ Spyder. De CO2-emissie bedraagt 277 gram/km.

Een 7-traps S-tronic automaat met watergekoelde dubbele koppeling en Quattro vierwielaandrijving zijn standaard. Dit systeem werkt permanent en kan 100 procent van de kracht naar de vóór of achterwielen geleiden. De R8 Spyder V10 Plus is voorzien van 19-inch lichtmetalen velgen en remmen doet hij met enorme koolstof keramische schijven.

Het dak van de Spyder weegt 44 kg en het duurt 20 seconden om de boel te openen of te sluiten. Dit kan tot een snelheid tot 50 km/u. Optioneel kan de R8 Spyder V10 Plus worden voorzien van het nieuwe Green Design pakket van Audi Exclusive. De Spyder krijgt daarmee een episch groen uiterlijk met Micromata groene contrasten in het interieur. Is dat niet je ding, dan kun je ook gewoon zelf bij de Audi Exclusive divisie aankloppen met persoonlijke wensen.

Aan de buitenkant is de Plus uitvoering alleen te herkennen aan de hoogglans zwarte accenten en aan de achterspoiler. De LED koplampen met laserlicht (die je tóch wel wilt hebben) zijn overigens niet standaard. Audi start in september met de levering van de 610 pk uitvoering van de R8 Spyder. Dat is voor een open (sport)auto aan de late kant, maar wie weet krijgen wij wel net zo’n mooie nazomer als vorig jaar. De prijs 281.460 euro bedragen, zo verwacht Autointernationaal.nl.

Comments are closed.