Prijsvergelijking Audi RS 3

0

Audi meldt dat de vernieuwde RS 3 Sportback en RS 3 Limousine klaar zijn voor de start. De sportievelingen met de 400 pk / 480 Nm sterke 2.5 TFSI vijfcilindermotor zijn inmiddels te bestellen en arriveren in augustus in Nederland. De Sportback uitvoering is er vanaf 79.905 euro, terwijl de RS 3 Limousine bij de Audi dealer kan worden meegenomen voor 81.205 euro.

De RS 3 kan ongeacht de carrosserievorm in 4,1 seconden naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 250 km/u. Optioneel is zelfs een top van 280 km/u mogelijk. Een andere attractie is de unieke sound van de krachtigste vijfcilindermotor ter wereld. Deze 2.5 TFSI werd onlangs voor de 8ste keer op rij uitgeroepen tot ‘International Engine of the Year’. Met 400 pk en 480 Nm is de vernieuwde RS 3 overigens 33 pk en 15 Nm sterker dan vóór de update.

Herken je de RS 3 niet met je oren, dan kan dat natuurlijk ook met je ogen. Visuele kenmerken zijn een Quattro logo onderin de grille, een ‘blade’ in de voorbumper, bredere wielkasten, een diffusor en grote ovale uitlaatpijpen. Voor wat betreft de kleur van de carrosserie zijn de volgende smaken beschikbaar: Nardo grijs, Ara blauw kristaleffect, Gletsjer wit metallic, Floret zilver metallic, Catalunya rood metallic, Mythos zwart metallic, Daytona grijs pareleffect en Panter zwart kristaleffect.

De standaarduitrusting van de RS 3 omvat onder meer LED koplampen, 19-inch lichtmetalen velgen, sierlijsten plus buitenspiegels in mat aluminium, sportstoelen, fijne Nappa lederen bekleding, diefstalalarm, ‘Parkeerhulp Plus’ (met selectieve weergave), een geluidsinstallatie van het huis en Audi Drive Select (waarmee de bestuurder een set-up naar eigen smaak kan kiezen).

AudiBMWMercedes
RS 3M2A klasse
SportbackCoupé45 AMG
79.905 euro87.196 euro67.473 euro
AudiAudiJaguar
RS 3S 4XE
LimousineLimousine3.0 S
81.205 euro80.605 euro86.330 euro

Op de optielijst staan zaken als keramische remschijven, een sportuitlaat, supersportstoelen en de verhoging van de topsnelheid tot 280 km/u. Het Comfortpakket maakt trips aangenamer met stoelverwarming, elektrisch inklapbare buitenspiegels met dimfunctie en elektrisch instelbare lendensteunen van de stoelen. Voor individuele designaccenten zijn er het Designpakket RS 3, het optiepakket zwart en het optiepakket aluminium. De vernieuwde RS 3 is per direct te bestellen en staat vanaf augustus bij de Nederlandse Audi dealers in de showroom.

Reageren is niet mogelijk.