Audi stopt met 3-deurs A3

0

Slecht nieuws voor fans van de 3-deurs uitvoering van de A3: Audi zal deze carrosserievariant uit haar gamma halen. De A3 blijft wel leverbaar als Sportback, Limousine (sedan) en als Cabriolet.

Audi is gestopt het de productie van de 3-deurs A3 omdat er onvoldoende vraag is naar deze carrosserievariant. Steeds meer autoconsumenten geven de voorkeur aan een model met achterportieren. Met het oog op deze ontwikkeling zal Audi de volgende generatie A3, die in 2019 op de markt komt, standaard in 5-deurs hatchback uitvoering gaan leveren. Moedermerk Volkswagen haalde eerder al een streep door de 3-deurs Polo.

De carrosserievariant die wij nu kennen als Sportback wordt de gewone A3. En de nieuwe A3 Sportback wordt een 5-deurs liftback à la de Hyundai i30 Fastback (zie tweede computertekening). De Limousine keert ook terug, maar het lot van de Cabriolet is onzeker. Dit model zit nogal dicht op de open A5 en Audi wil de komende jaren miljarden euro’s vrij maken voor investeringen in elektrische modellen. Dit betekent dat het gamma elders teruggesnoeid gaat worden.

Reageren is niet mogelijk.