Audi RS3 opgevoerd door ABT

0

Voor wie de jongste versie van de Audi RS3 met zijn 400 pk sterke 5 cilinder wat te braafjes is, heeft de Duitse tuner ABT Sportsline goed nieuws. Die heeft de motor namelijk opgekieteld tot 500 pk. Zonder concessies te doen aan de levensduur of het benzineverbruik, aldus ABT.

De Audi RS3 met ABT Power R krijgt een aangepast motor managementsysteem, een speciale, strakkere veer/demper combinatie en dikkere ABT stabilisatorstangen om de 500 pk goed aan het asfalt kwijt te raken. Naar prestaties blijft het raden, maar reken op minder dan 4 seconden voor de sprint naar 100 km/u. Naar 300 km/u knallen zal nauwelijks nog moeite kosten. Standaard is de RS3 goed voor een tijd van 4,1 seconden en een begrensde top van 250 (of optioneel 280) km/u.

Samen met KW Automotive werd een specifieke afstelling van de demping ontwikkeld. Dat heeft geresulteerd in, wat ABT noemt, “een sportieve en comfortabele” rijervaring en een strakker bochtgedrag. Ook de remmen worden door de Beierse tuner opgewaardeerd. De schijven hebben na hun ABT kuur een diameter van liefst 380 mm.

Om te tonen wat je in huis hebt, kan je via ABT ook specifieke opsmuk voor de carrosserie en het interieur bestellen. Er hangt een splitter onder de neus, de wielkasten vóór hebben extra koelsleuven gekregen, ABT monteert speciale zijschorten en er hangt een wild klinkend uitlaatsysteem onder de uit koolstofvezel vervaardigde diffusor. De speciale velgen zijn 19 of 20 inch groot. Het interieur is volledig vol te hangen met koolstofvezel en ABT badges.

Reageren is niet mogelijk.