Te snel: BMW M2 Competition

0

De eerste afbeeldingen en de technische details van de BMW M2 Comptition liggen voortijdig op straat. De ultieme versie van de 2-serie Coupé wordt later deze maand officieel onthuld op de autoshow van Peking.

De M2 Competition onderscheidt zich van de reguliere versie door een 40 pk / 85 Nm krachtigere 6 cilinder benzinemotor. De nieuwe topper is goed voor 410 pk / 550 Nm en troeft daarmee zijn rivalen van Audi en Mercedes-AMG duidelijk af. De M2 Competition accelereert in 4,2 seconden naar 100 km/u, waarmee hij 0,2 tel sneller is dan de reguliere versie. De dubbel geblazen 3,0 liter motor is gekoppeld aan een DCT automaat met dubbele koppeling.

Visuele kenmerken van de M2 Competition zijn een nieuwe, anders vormgegeven grille met grotere openingen (en een glanzend zwarte omlijsting), specifieke bumpers en spoilers, glanzend zwarte spiegelkappen met één pootje en een onderscheidend design voor de lichtmetalen 19-inch velgen. Ook de oranje kleur (Sunset Oranje) is een weggever dat je met een Competition te maken hebt, want de gewone M2 is er alleen in zwart, grijs, wit en blauw. Aan de achterzijde is er een zwarte uitlaat met schuine tipjes.

In het interieur zien we de van de M4 (en M5) bekende sportstoelen met een verlicht M2 logo op schouderhoogte. Achter het stuur bevindt zich een rode startbutton.

Reageren is niet mogelijk.