Nóg sportiever: BMW M2 Competition met M Performance Parts

0

Als jouw hart niet snel genoeg gaat kloppen van de ‘gewone’ M2, dan heeft BMW sinds kort de hardcore Competition uitvoering voor jou. Die kan je nu verder op smaak brengen met M Performance Parts. Daar wordt de M2 niet alleen (optisch) sportiever van, maar ook lichter.

Basismateriaal is de 410 pk / 550 Nm sterke M2 Competition. Aan dat motorvermogen kan je M Performance Parts niet sleutelen, maar je kan het gewicht van jouw BMW er wel mee omlaag brengen. Zo scheelt een speciale motorkap met ‘powerdome’ 9 kilo. M Performance Parts heeft ook een kofferdeksel van koolstofvezel in de aanbieding. Die is 6 kilo lichter dan het reguliere exemplaar.

Ook het aangepaste uitlaatsysteem zorgt voor een lager wagengewicht; in dit geval gaat het om 8 kilo. Het betreft een roestvrijstalen exemplaar met een titanium einddemper (dat 3 sportieve geluidsmodi levert). Daarnaast levert BMW uit koolstofvezel vervaardigde voorschermen en vinden we spoilers, splitters en lipjes op de bestellijst die van dit materiaal vervaardigd zijn.

Het koolstofvezel dak van M Performance Parts aanvinken op de optielijst betekent 5 kilo gewichtsbesparing. Speciale 19-inch velgen in Y spaakdesign reduceren het aantal kilo’s met 3,2. Zij kunnen in de kleuren Jet Black of Frozen Gold besteld worden. De opties, waarvan de meeste leverbaar zijn als zogeheten ‘Original BMW’ accessories, tillen de rij dynamiek en prestaties naar een nog hoger plan.

Er zijn ook M Performance Parts verkrijgbaar die niet onderdeel zijn van een streng dieet. Zo kan het onderstel van de krachtpatsers worden aangepast waardoor hij 20 mm dichter boven het asfalt komt te hangen. BMW zet verder grotere geventileerde & geperforeerde M Compound remschijven (met rode remklauwen), speciale zijspiegels, een aangepaste grille, andere deurlijsten, stickers (in de kenmerkende M kleuren) en zelfs een dikke vette vleugel op de optielijst.

Voor het interieur kan je kiezen uit 2 stuurwielen die deels of helemaal bekleed zijn met Alcantara. De duurste variant is zelfs voorzien van een digitaal schermpje waarop (in Sport modus) de G krachten worden weergegeven. Ook kent het display een stopwatch functie. Verder zijn er roestvrijstalen pedalen en carbon voor de pookknop plus handremgreep. LED lampen kunnen, bij het openen van de deuren, een graphic op de grond projecteren.

Voor wie de M2 Competition ook op het circuit wil rijden, is de M Performance Drive Analyser onmisbaar. In combinatie met een On Board Diagnostics stick, een (voor BMW klanten gratis) app en Bluetooth kun je daarmee allerlei gegevens op je telefoon opslaan, analyseren en delen met anderen. Prijzen heeft BMW nog niet bekend gemaakt. Weinig zal het niet zijn. Of anders gezegd: recht evenredig aan de gewichtsbesparing.

Reageren is niet mogelijk.