Prijsindicatie Audi R8 met Performance Parts

0

Audi heeft afgelopen maand geen enkel exemplaar van de R8 verkocht. Na 6 maanden was er dit jaar welgeteld één klant. Begrijpelijk dat Audi haar R8 nog eens onder de aandacht brengt. Dat doet zij door de supersportwagen vol te hangen met Performance onderdelen van de Audi Sport divisie (het voormalige Quattro GmbH).

De Performance decoratie is los verkrijgbaar voor de uit 2007 stammende Audi, maar ook beschikbaar in actiepakket vorm. In het laatste geval zijn er wereldwijd 44 stuks van de op de R8 V10 Plus gebaseerde editie beschikbaar. Audi vraagt omgerekend 342.500 euro voor het heftige actiemodel.

De gelimiteerde R8 heeft het carbon aërodynamica pakket (waaronder een extra grote vleugel waarmee op topsnelheid (330 km/u) 250 kg aan neerwaartse druk wordt gegenereerd oftewel 100 kg meer in vergelijking met een reguliere V10 Plus), speciale uit één stuk aluminium gefreesde 20-inch velgen (leveren een gewichtsbesparing van 8 kilo op) met Michelin Pilot Cup 2 banden en daarachter keramische remschijven. De standaard ophanging is vervangen door een instelbare versie die 3 hoogte standen kent.

Hebben wij hier te maken met een uitzwaai editie van de R8? Kijkend naar de verkopen (of beter: het gebrek daar aan), dan is de supersportwagen van Audi inderdaad op weg naar de uitgang, maar vermoedelijk krijgt hij eerst nog een facelift waarbij een veel lichtere 2.9 TFSI versie met 450 pk aan het gamma wordt toegevoegd. Daardoor wordt de R8 veel minder exclusief, dus er is toch wel wat voor te zeggen om voor deze rijk gedecoreerde prefacelift editie te gaan.

Ben je niet van plan om de R8 V10 Plus continu op topsnelheid te rijden, dan is het goed om te weten dat de bodykit ook al zijn werking doet bij een snelheid van bijvoorbeeld 150 km/u. Op dat tempo wordt de neerwaartse druk verdubbeld naar 52 kilo. De actie-uitvoering van de R8 wordt alleen geleverd in Misano Red. Mocht je misgrijpen (de oplage is immers slechts 44 exemplaren groot), dan kan je dus ook de standaard R8 aanpassen met losse Audi Sport Performance onderdelen. Die zijn optioneel op elke R8 te schroeven, dus ook de ‘gewone’ versie die ‘slechts’ 320 km/u snel is. Het resultaat is dan vrijwel hetzelfde.

Comments are closed.