Audi R8 V10 viert 10de verjaardag met 620 pk

0

Audi viert de 10de verjaardag van de R8 met 10 cilinder motor met deze Decennium Edition: een speciale versie die meer vermogen combineert met een beperkte oplage.

In 2009 zegende Audi de eerste R8 generatie met een V10 krachtbron. Nu, 10 jaar later vieren de Duitsers die harttransplantatie met deze Decennium Edition: een feestuitvoering waarvan de oplage beperkt blijft tot 222 exemplaren. Zoveel kopers zijn dus door Audi uitgenodigd om het feestje mee te vieren.

Natuurlijk zit er bij de enkel als Coupé te bestellen Decennium Edition een V10 midscheeps achter; een atmosferisch 5,2 liter FSI blok dat zustermerk Lamborghini gebruikt voor de technisch nauw aan de Audi R8 verwante Huracan Evo. Voor de R8 V10 Decennium Edition wordt voor de aandrijving de sterkste Performance versie van de 5,2 liter motor gebruikt. Die is goed voor 620 pk en 580 Nm. De vierwiel aangedreven Audi kan daarmee in 3,1 seconden naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid bedraagt 331 km/u.

Je herkent de R8 V10 Decennium Edition aan zijn matte carrosseriekleur Daytona Grey. Ter versiering monteert de Audi Sport divisie, die verantwoordelijk is voor de sportwagen, glimmende bronzen 20 inch velgen en hoogglans aërodynamische elementen (voorspoiler, zijschorten en diffusor). Deze kleurencombinatie kennen wij van de Cupra Ateca van zustermerk Seat. De zijspiegels en de flankpanelen zijn vervaardigd van koolstofvezel.

De cockpit van de R8 V10 Decennium Edition houdt bij zwart; opnieuw versierd met zowel glimmende bronzen als carbon details. De lederen bekleding is (uiteraard) zwart. Het stuur biedt lekker veel grip dankzij (zwarte) Alcantara bekleding. De stiksels zijn in bronstint uitgevoerd. De Audi heeft overal decennium logo’s om duidelijk te maken dat dit een feestnummer is.

Over nummering gesproken: alle 222 exemplaren worden van hun eigen volgnummer voorzien middels een plakkaat in de auto. Van de vorige speciale editie, de R8 GT, maakte Audi er 333. Het ligt dus in de lijn der verwachtingen dat de volgende gelimiteerde editie slechts 111 keer over de toonbank zal gaan.

De Audi R8 V10 Decennium Edition is vanaf komend voorjaar verkrijgbaar. De prijs wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Reageren is niet mogelijk.