Plaagt Hyundai met de nieuwe i20?

0

Hyundai heeft een plaagafbeelding van een nieuw model verspreid. De auto zal tijdens de in september te houden IAA autoshow van Frankfurt zijn publieksdebuut beleven en zou speciaal voor Europa ontwikkeld zijn.

Kijken wij hier naar de C stijl van de nieuwe i20? Theoretisch zou dat kunnen. Prototypes van de nieuwe i20 konden eerder dit jaar inderdaad worden betrapt door spionagefotografen, al zat bij dat model de C stijl verstopt achter camouflagemateriaal. De betreffende Hyundai is inmiddels bijna 5 jaar oud en voor Koreaanse begrippen is een auto dan toe aan zijn pensioen. De claim dat het model speciaal voor de Europese markt is ontwikkeld, zou kunnen kloppen want de i20 rolt in Turkije van de band. Formeel behoort dit land niet tot Europa, maar de Nederlandse Hyundai importeur heeft een jarenlange reputatie om te sjoemelen met de feiten.

Durft Autointernationaal.nl er vergif op in te nemen dat dit de nieuwe i20 is? Nee, dat ook weer niet. Hyundai werkt namelijk ook een aan cross-over onder de Kona en daar zou deze C stijl ook prima bij passen. Dat model krijgt overigens dezelfde technische basis als de nieuwe i20. Hoe dan ook, Hyundai belooft dat de nieuwe auto qua internetverbinding mogelijkheden en veiligheidsvoorzieningen toonaangevend in zijn klasse wordt. Een zin in de stijl van “de auto is bestemd voor mensen met een avontuurlijk levensstijl” ontbreekt. En tja, dat duidt dan wel weer heel erg op de nieuwe i20 ….

Reageren is niet mogelijk.