Prijs vergelijking Audi S4 en S5

0

De prijzen van de vernieuwde Audi S4 en S5 zijn bekend. De TDI uitvoeringen, die zijn voorzien van Quattro vierwielaandrijving en een 8-traps Tiptronic automaat, zijn per direct te bestellen. De eerste exemplaren arriveren medio oktober in Nederland.

Als TDI koppelen de vernieuwde S4 en S5 een 347 pk sterke 3.0 V6 dieselmotor aan 48 Volt milde hybride technologie, een turbo met variabele geometrie en een elektrische compressor. Met een reactietijd van slechts 250 milliseconden komt die in actie nog voordat de turbo in werking treedt. Daarmee is het beruchte turbogat volgens Audi voltooid verleden tijd, al leerde een eerste test dat de automaat niet altijd goed bij de les is, waardoor de S4 en S5 minder snel op gaspedaalcommando’s reageren dan je zou willen. Maar eenmaal op stoom is er in het toerengebied tussen de 2.500 en 3.100 krukasomwentelingen liefst 700 Nm aan koppel beschikbaar.


De S4 TDI Limousine en de S5 TDI Coupé accelereren in 4,8 seconden naar 100 km/u. De S4 TDI Avant en S5 TDI Sportback doen er 0,1 tel langer over. Bij alle 4 de modellen is de topsnelheid elektronisch begrensd op 250 km/u. Het MHEV milde hybride systeem maakt het mogelijk om bij snelheden tussen 55 en 160 km/u gedurende maximaal 40 seconden te ‘zeilen’ met uitgeschakelde motor. De samenwerkende systemen zorgen voor een tot 0,4 liter per 100 km lager dieselverbruik. Mede dankzij een katalysator die stikstof opslaat, een partikelfilter en uitlaatgasrecirculatie voldoen de S4 en S5 aan de strenge Euro6d Temp emissienorm.

Een S sportonderstel us standaard. Als optie is adaptieve demperregeling beschikbaar, waarmee het onderstel wordt aangepast aan verschillende rij condities. Via Audi Drive Select kan worden gekozen voor een comfort georiënteerde of juist een dynamische instelling. Het tegen meerprijs leverbare Progressive Steering zorgt voor een rij afhankelijke stuurdynamiek en een geringere stuuruitslag.


De S4 en S5 modellen kenmerken zich door een honingraat grille met een mat zilverkleurige omlijsting, S dorpels en 4 uitlaateinden. Ze staan standaard op 18 inch S velgen. Exclusieve 19 inch exemplaren (bij de S5 TDI is ook 20 inch mogelijk) zijn tegen meerprijs leverbaar. Het exterieur is afgewerkt met onder meer aluminium spiegelhuizen en raamlijsten.

Het interieur is gehuld in donkere tinten. De sportstoelen zijn voorzien van een gestanst S embleem en contrasterende stiksels. De optionele S Sport Plus stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en extra dikke lendenkussens kunnen desgewenst worden besteld met klimaatregeling en massagefuncties. De sierdelen in het dashboard en de portieren zijn vervaardigd uit mat geborsteld aluminium of carbon. Er kan ook worden gekozen voor een hoogglans zwarte afwerking. De standaarduitrusting van de S4 en S5 omvat onder meer MMI Navigatie Plus, de Audi Virtual Cockpit, elektrisch verstelbare & verwarmbare sportstoelen, een geluidsinstallatie van het huis met 10 speakers en subwoofer, een achteruit rij camera en LED techniek voor zowel de voor als achter verlichting met dynamische richtingaanwijzers aan de achterzijde.

Audi Jaguar Maserati
S4 XF Ghibli
TDI 30d Chequered Flag 3.0 V6 Diesel
96.180 euro 95.090 euro 106.484 euro
Audi BMW Jaguar
S4 5-serie Touring XF Sport Brake
TDI Avant 40d xDrive S
98.480 euro 90.453 euro 97.150 euro
Audi BMW Mercedes-Benz
S5 6-serie Gran Turismo CLS
TDI Sportback 40d xDrive 400d 4Matic
97.870 euro 100.930 euro 99.413 euro
Audi BMW Mercedes-Benz
S5 4-serie Coupé E-klasse Coupé
TDI Coupé 35d xDrive 400d 4Matic
98.270 euro 83.279 euro 86.944 euro

De prijzen van de vernieuwde modelreeks van Audi beginnen bij 96.180 euro. Voor dit bedrag krijg je de S4 TDI Limousine. De Avant versie moet 98.480 euro opbrengen, de S5 TDI Sportback kost 97.870 euro en aan de S5 TDI Coupé hangt een prijskaartje van 98.270 euro.

Reageren is niet mogelijk.