Lucid Air komt 640 kilometer ver

0

Al eerder beloofden de makers dat de Lucid Air een groot rij bereik zou krijgen, en dat zonder een accupakket van buitensporig grote proporties. Althans voor premium begrippen, want deze elektrische debutant heeft een batterijen set van ongeveer 100 kWh.

Om extra media aandacht voor de Lucid Air te genereren, hebben de ontwerpers de voorgespiegelde actieradius van “meer dan 400 mijl” (644 kilometer) zelf getest. Gelukkig stelde hun creatie niet teleur. De elektrische sedan werd getest tijdens een rit van het Amerikaanse hoofdkwartier van Lucid Motors in San Fransisco naar Santa Mononica Pier. Het aanvangspunt van de terugtocht (de volgende dag, na een nachtje opladen) was het naastgelegen Los Angeles. In beide gevallen bedraagt de afstand meer dan 400 mijl. De Lucid Air hoefde heen noch terug onderweg niet te stoppen om bij de laden.

Voor Tesla is het doorbreken van de 400 mijl grens met de Model S vooralsnog een droom. Na de recente ‘over-the-air’ update komt deze Amerikaan in de buurt, maar verder dan omgerekend 630 kilometer komt hij niet. Oftewel de Tesla Model S komt nog 13 kilometer tekort om de magische 400 mijl grens te kunnen doorbreken.

Lucid Motors troeft de Model S nu dus af met haar Air. Toch werd er een beetje vals gespeeld door deze debutant op de automarkt, want het prototype waarmee de test werd uitgevoerd, was niet voorzien van een volledig interieur. Dat scheelt een tiental kilo’s. De Lucid Air is 1.000 pk sterk en heeft een topsnelheid van bijna 380 km/u. Althans, dat liet een ander proefmodel van het jonge automerk zien in 2017.

Helaas is de komst van de Lucid Air wederom uitgesteld. Eerder was beloofd dat de elektrische sedan in april aan het publiek zou worden voorgesteld, dat is tijdstip is verplaatst naar het einde van de zomer (een bijna even grote introductie vertraging als waar de Volkswagen ID.3 mee kampt dus). De basisversie van de Lucid Air gaat 60.000 dollar kosten. Die variant heeft echter een actieradius van 385 kilometer en dus niet de aangetoonde 643 kilometer.

Reageren is niet mogelijk.