Nieuwe BMW 2-serie Coupé betrapt

0

De nieuwe BMW 2-serie Coupé is op spionagebeelden vastgelegd. De foto’s zijn bij de autofabrikant gemaakt. Gelet op de sportieve carrosserie decoratie  (spoilers, dikke uitlaatpijpen, diffusor, gespierde bumpers) gaat het vermoedelijk om de nieuwe M2. Deze sportversie zal tegelijkertijd met de doordeweekse uitvoeringen van de 2-serie Coupé worden gelanceerd want als de huidige generatie met pensioen gaat, heeft BMW geen antwoord op de nieuwe Audi RS3 (Sportback én Limousine) en de ’45 (S)’ uitvoeringen van de Mercedes-AMG A-klasse en CLA/

De tweede editie van de 2-serie Coupé houdt in tegenstelling tot zijn 4-deurs ‘Gran’ broer vast aan achterwielaandrijving en in lengte richting geplaatste motoren. Dit betekent dat de befaamde 3,0 liter 6 cilinder lijn unit terugkeert op het menu. Om de concurrentie voor te kunnen blijven, zal het vermogen van de nieuwe M2 (met de interne codenaam G87) richting de 430 pk moeten gaan. Als basis dient het platform van de Z4 (en de Toyota GR Supra), met als verschil dat BMW de nieuwe editie optioneel met xDrive vierwielaandrijving gaat aanbieden. Identiek is de transmissie: een klassieke, 8-traps automaat.

Net als de huidige generatie 2-serie Coupé moet het nieuwe model het niet van zijn uiterlijk hebben. Het design is vrij traditioneel en het front noch de achterlicht units zullen schoonheidsprijzen winnen. Voordeel (voor menig BMW fan) is dat de grille in vergelijking met de 4-serie Coupé relatief bescheiden proporties houdt. Maar dit neemt niet weg dat de van rondingen voorziene achterlichtunits de tweede editie een vorm van zwaarlijvigheid bezorgen die haaks staat op het lichtvoetige karakter dat dit modeltype zou moeten hebben.

 

Reageren is niet mogelijk.