Audi A3 straks ook als City Hopper

0

Sinds begin deze maand staat de Limousine versie van de Audi A3 in de showroom. Die carrosserievariant is een welkome aanvulling op het gamma, want de verkopen van de compacte Duitser staan onder druk. Gingen in 2018 nog afgerond 280.000 exemplaren over de toonbank, vorig jaar bleef de afzetteller steken onder de 240.000 eenheden

De modellijn kan dus wel een oppepper gebruiken. Daarom broedt Audi op nieuwe varianten. Het antwoord op de vraag hoe de A3 reeks uitgebreid zou kunnen worden, heeft men in Ingolstadt bij de Q3 gevonden. Daarvan zitten de verkopen duidelijk in de lift. Anders gezegd: de A3 kan dus wel een vleugje Q3 gebruiken. Het resultaat van deze constatering wordt de City Hopper uitvoering. Dat moet een soort A1 City Carver worden, maar dan in een hoger segment.

De City Hopper uitvoering zal worden gebaseerd op de A3 Sportback, maar onderscheidt zich door een 8-hoekige grille, een iets grotere grondspeling, robuust ogende bumpers en zwarte plastic bekleding van de wielkasten. Audi kiest voor een andere typeaanduiding dan bij de A1 (City Carver) omdat vierwielaandrijving tot de mogelijkheden behoort. Dit betekent dat de A3 City Hopper met dezelfde motoren leverbaar kan worden als de reguliere versies. Dus ook met de 200 pk en 400 Nm sterke 2,0 liter dieselmotor. Er is zelfs een 245 pk sterke stekker hybride versie gepland.

Reageren is niet mogelijk.