Hyundai introduceert i20 in sportieve N Line uitvoering

0

De nieuwe i20 is er nu ook een sportieve variant: de N Line uitvoering. Deze Hyundai combineert het reeds standaard tamelijk opvallende uiterlijk met een rijke, sportieve uitrusting. Net als de andere N Line modellen van Hyundai, heeft ook de i20 versie diverse designdetails die geïnspireerd zijn op het high performance N label van het Koreaanse automerk. De levering start in de lente van 2021. De prijzen van de i20 N Line maakt Hyundai rond de marktintroductie bekend.

“Met de nieuwe i20 N Line brengen we onze stijlvolle en sportieve uitrustingsoptie voor het eerst naar deze modelreeks”, aldus Andreas-Christoph Hofmann, vicepresident Marketing en Product bij Hyundai in Europa. “Met de nieuwe i20 N Line voldoen we nog meer aan de behoeften van een bredere klantengroep door performance styling aan te bieden, geïnspireerd op ons N label waarmee wij de connectie tussen ons merk en onze autosport activiteiten benadrukken”.

De speciale voorbumper benadrukt met zijn grijze karakterlijn volgens Hofmann de sportievere uitstraling. Het exemplaar heeft een in zwart uitgevoerd, trapsgewijs rooster met een N Line embleem. Het grille patroon is geïnspireerd op de stijl van een geblokte finishvlag. Dit benadrukt volgens de vicepresident ook de op het circuit geïnspireerde look van de i20 N Line. Om dit extra te benadrukken, heeft hij ook sportieve grijze accenten en een slanke achterbumper die de aerodynamische eigenschappen verbeteren. De driehoekige mistlampen en het chromen uitlaatsysteem met dubbele demper geven de N Line versie volgens Hofmann een extra dynamische uitstraling ten opzichte van de basisuitvoering van de i20.

Geheel passend bij de sportievere uitstraling hebben de lichtmetalen velgen een tweekleurige afwerking (het formaat wordt niet vermeld). Hyundai levert de i20 N Line in 4 exterieurkleuren: Phantom Black, Aurora Grey, Polar White en Brass. Indien er voor een witte carrosseriekleur wordt gekozen, dan kan het dak optioneel worden uitgevoerd in Phantom Black.

Het interieur van de i20 N Line heeft als unieke kenmerken sportieve stoelen met een opvallend N logo en exclusieve rode stiksels. Een speciaal N stuurwiel, metalen pedalen en een met leder afgewerkte N versnellingspook knop met rode inzetstukken maken de N Line cabine qua aankleding compleet. Hyundai levert de i20 N Line met Bluelink dat een breed scala aan connectiviteitsdiensten biedt, waaronder op afstand bedienbare voertuigfuncties via de smartphone app. In combinatie met Live Services is er bovendien actuele informatie over weer, verkeer, snelheidscamera’s (waar dat wettelijk is toegestaan) beschikbaar. Ook geeft Bluelink informatie over waar er nog parkeerruimte is. Het systeem toont verder Hyundai dealervestigingen in de omgeving, beschikbare tankstations in de buurt en ondersteunt online spraakherkenning.

De Hyundai i20 N Line wordt leverbaar met diverse benzinemotoren. De basisversie wordt aangedreven door een 1.2 MPI viercilinder van 84 pk in combinatie met een handgeschakelde 5 versnellingsbak. Dat deze uitvoering een hoog ‘schaap in wolfkleren’ gehalte heeft, zal duidelijk zijn. Meer pit biedt de 1.0 T-GDi met 100 pk en milde hybride technologie. Die heeft standaard de nieuw ontwikkelde handgeschakelde 6 versnellingsbak (iMT). Een 7-traps automaat is optioneel leverbaar. De nieuwe Intelligent Manual Transmission (iMT) ontkoppelt als de bestuurder het gaspedaal loslaat, voor extra brandstofbesparing. De versie met 1,0 liter T-GDi benzinemotor is op het gebied van motorrespons, uitlaatgeluid en wielophanging verder verfijnd voor een verbeterde rijervaring, zo laat Hofmann weten. Dat is dus de uitvoering om voor te gaan.

Reageren is niet mogelijk.