Prijs vergelijking nieuwe Hyundai i20

0

Hyundai heeft de prijzen van de nieuwe i20 bekendgemaakt. De B-segment hatchback is per direct te bestellen vanaf 17.895 euro.

De nieuwe i20 wordt leverbaar in 4 uitvoeringen. De 84 pk sterke basisversie i-Motion (17.895 euro) is standaard uitgerust met zaken als handbediende airconditioning, noodremassistent (FCA) met voetganger herkenning en cruise controle met snelheidslimiet. Deze i20 heeft een atmosferische 1,2 liter 4 cilinder motor onder de kap die gekoppeld is aan een handgeschakelde 5 versnellingsbak. Hij is er ook als Comfort (19.595 euro). Die voegt daar een volledig digitaal instrumentenpaneel (10,25 inch), een 8 inch multimediascherm, LED dag verlichting, een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen en 16-inch lichtmetalen velgen aan toe. De Comfort Smart uitvoering (20.595 euro met dezelfde krachtbron) heeft als extra een 10,25 inch multimediascherm met geïntegreerde navigatie.

HyundaiCitroënMazdaSeat
i20C32Ibiza
1.2 MPI i-MotionPureTech 83 LiveSA-G 75MPI Reference
17.895 euro18.390 euro17.490 euro17.125 euro
HyundaiFordNissanOpel

Vanaf het uitrusting niveau Comfort kan de nieuwe i20 ook worden besteld als 1.0 T-GDi. Die heeft een 100 pk sterke 3 cilinder turbomotor onder de kap met 48 volt milde hybride technologie. De 1,0 liter unit is standaard aan een nieuw ontwikkelde handgeschakelde 6 versnellingsbak (iMT genaamd). Deze afkorting staat voor: Intelligent Manual Transmission. De versnellingsbak ontkoppelt als de bestuurder het gaspedaal loslaat. Doel is extra brandstofbesparing. De 1.0 T-GDI  kost 20.695 euro. Voor de Smart versie vraagt Hyundai 21.695 euro. Beiden kunnen ook met een 7-traps automaat met dubbele koppeling worden besteld. De tarieven zijn in dat geval 22.795 euro respectievelijk 23.795 euro.

HyundaiFordNissanOpel
i20FiestaMicraCorsa
1.0 T-GDI Comfort1.0 EB 95 TitaniumI-GT 100 Acenta1.2T 100 Edition
20.695 euro20.295 euro21.190 euro20.449 euro
RenaultSkodaSuzukiToyota
ClioFabiaSwiftYaris
TCe 100 Intens1.0 TSI Amb. Alore1.2 SHybrid Style1.5 VVT-i Active
20.990 euro20.340 euro20.650 euro20.195 euro

De i20 Premium is de top uitvoering van de modelreeks met een Bose Premium audiosysteem met 7 luidsprekers plus subwoofer, stoelverwarming vóór, stuurwiel verwarming, volautomatische airconditioning, autonome rijstrookassistentie (LFA), centrale deurvergrendeling met Keyless Entry plus startknop, een parkeerassistent, privacy glas en een regensensor. De 1.0 T-GDI motor met 100 pk en 48 Volt milde hybride technologie is standaard. Hij kost in combinatie met de iMT handbak 23.695 euro en met de 7DCT automaat 25.795 euro. Als aanvulling op de Premium versie levert Hyundai ook een Sky variant met als extra een schuif/kantel dak. Die kost in handgeschakelde vorm 24.895 euro en met de automatische transmissie 26.995 euro.

HyundaiKiaPeugeotVolkswagen
i20Rio208Polo
1.0 T-GDI Premium1.0 T-GDI Dynamic+PureTech 100 Allure1.0 TSI 95 Highline
23.695 euro22.995 euro23.380 euro23.495 euro

Hyundai levert de nieuwe i20 in 8 carrosseriekleuren, waaronder 4 nieuwe: Intense Blue, Aurora Gray, Aqua Turquoise en Brass. Een 2-kleurige carrosserie met het dak in Phantom Black is optioneel. Andere noviteiten zijn de nieuwe LED interieurverlichting voor aangenamer sfeerlicht in het donker. De i20 is verder te personaliseren met diverse styling onderdelen in de kleuren Phantom Black, Tomato Red of Aqua Turquoise (denk aan de dorpels, een achterklep lijst, bumperbescherming, een mistlamp accent of buitenspiegelkappen).

In vergelijking met zijn voorganger is bij de nieuwe i20 sprake van een lagere daklijn (-24 mm) en een toegenomen breedte (+30 mm). De lengte is met 5 mm fractioneel toegenomen, evenals de wielbasis (+10 mm). Dankzij de grotere maatvoering biedt de nieuwe i20 meer ruimte aan inzittenden. De inhoud van de bagageruimte is met 25 liter toegenomen tot 352 liter. De lagere schouderlijn en het extra ruitje achter de achterste portieren verbeteren volgens Hyundai het zicht voor de bestuurder ten opzichte van de vorige generatie i20.

De nieuwe i20 biedt volgens Hyundai toonaangevende connectiviteit in deze klasse, inclusief een reeks hightech comfortvoorzieningen. Het 8 inch multimedia systeem biedt dankzij Apple CarPlay en Android Auto (voorbereiding) smartphone-connectie, volledig draadloos. Optioneel heeft de Koreaan 2 beeldschermen van elk 10,25 inch voor, wat Hyundai noemt, een technologisch hoogwaardige uitstraling. Het multimediascherm biedt ook een splitscreen functie. In de middenconsole verwerkt Hyundai een inductielader om een (daarvoor geschikte) smartphone draadloos op te laden. Achterin hebben de passagiers de beschikking over een extra USB poort.

Vanaf de Comfort Smart uitvoering is de nieuwe i20 is voorzien van Hyundai Bluelink dat een breed scala aan connectiviteitsdiensten biedt, waaronder op afstand bedienbare voertuigfuncties via de smartphone app. Het systeem biedt in combinatie met Live Services actuele informatie over weer, verkeer, snelheidscamera’s (waar dat wettelijk is toegestaan) en geeft informatie over waar er nog parkeerruimte is, bijvoorbeeld in parkeergarages en op parkeerterreinen. Het systeem toont verder Hyundai dealervestigingen in de omgeving, beschikbare tankstations in de buurt en ondersteunt online spraakherkenning. Via de Bluelink app is het met de ‘Find my car’ functie eenvoudig om de auto terug te vinden in een onbekende omgeving. Het is daarmee bovendien mogelijk om de portieren op afstand te ver- en ontgrendelen en om een navigatieopdracht te sturen naar het systeem in de auto.

Hyundai voorziet de nieuwe i20 van het zeer uitgebreide veiligheidspakket Hyundai SmartSense, met voorzieningen die naar eigen zeggen ongebruikelijk zijn in het B segment en waarmee de Koreaan naar eigen zeggen voldoet aan de hoogste Europese veiligheidsnormen. De voorzieningen omvatten: Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Leading Vehicle Departure Alert (LDVA), Lane Following Assist (LFA), Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA), Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA), Parking Collision-Avoidance Assist-Reverse (PCA-R), Parking Assist (PA), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Forward Collision-Avoidance Assist (FCA; met herkenning van voetgangers en fietsers), Lane Keep Assist System (LKA), Driver Attention Warning (DAW) en High Beam Assist (HBA).

Reageren is niet mogelijk.