Fastned en Tesla openen grootste snel laadstation van Duitsland

0

Het Nederlandse bedrijf Fastned heeft samen met Tesla de grootste snelle laadstation van Duitsland geopend. Op het Ladepark Kreuz Hilden zijn een café, een Tesla Supercharger vestiging met 20 laadpalen en een Fastned laadstation met 8 aansluitpunten aanwezig.

Bij het snelle laadstation, vlakbij de kruising tussen de snelwegen A3 en A46 in de omgeving van Düsseldorf, kunnen daardoor 28 elektrische auto’s tegelijkertijd stroom tappen. Bij de Fastned aansluitpunten kan dat met een vermogen tot 300 kW. Elektrische auto’s kunnen, als zij daarvoor geschikt zijn, hierdoor in 15 minuten tot 300 km aan actieradius bijladen. Het Fastned station verkoopt elektriciteit van zon en wind, deels opgewekt door de grote zonnepanelen op het dak van de vestiging.

Michiel Langezaal, CEO en medeoprichter van Fastned, zegt over de nieuwe locatie, die trouwens overdekt is: “Om het exponentieel groeiende aantal elektrische voertuigen van stroom te kunnen voorzien, hebben wij veel grote snelle laadstations nodig. Ik roep landeigenaren die deze visie delen op om contact met ons op te nemen, zodat wij onze krachten kunnen bundelen en kunnen bekijken of een Fastned station op hun terrein levensvatbaar is”. Het bedrijf heeft de ambitie om nog meer snelle laders op deze locatie te installeren.

Tesla zette op de nieuwe locatie 20 eigen Supercharchers neer. De laders van de Amerikanen kunnen alleen door rijders van het eigen merk gebruikt worden. Deze krachtenbundeling hoeft overigens niet te betekenen dat Fastned en Tesla vaker als partners zullen optreden. Het Nederlandse bedrijf heeft circa 125 snelle laadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Terreinuitbater Seed & Greet Ladepark Kreuz Hilden was overigens ook partner bij de ontwikkeling.

In vergelijking met tankstations waar fossiele brandstof kan worden betrokken, is het aantal aansluitingen bij (snel)laadstations langs snelwegen nog wat bescheiden. Er kunnen hooguit enkele elektrische auto’s tegelijkertijd geholpen worden, maar vaak zijn er veel meer klassieke pompen beschikbaar. Zo zijn er in Luxemburg bij het grootste Shell station liefst 27 aansluitingen voor fossiele brandstoffen. Fastned en Tesla waren allebei gevraagd door Seed & Greet om snelle laders neer te zetten op het Ladepark Kreuz Hilden. “Zo is het ontstaan”, legt de zegsvrouw uit.

 

Reageren is niet mogelijk.