Hyundai maakt nieuwe details bekend van high performance i20 N

0

Hyundai licht een tipje van de sluier op over haar nieuwste high performance model, de i20 N. Deze supersportieve versie van de B segment hatchback is naar eigen zeggen geïnspireerd op de WRC uitvoering waarmee Hyundai deelneemt aan het wereldkampioenschap rally’s.

Met de i20 N breidt Hyundai het gamma sportieve modellen in Europa, dat ook de i30 N en de i30 Fastback N omvat, verder uit. De rode draad bij deze modellen is volgens de Koreaanse fabrikant: hoogstaande prestaties en dynamische technologische innovaties om te voldoen aan de wensen van liefhebbers van sportief rijden.

De i20 ziet er van nature (lees: in basisuitvoering) al behoorlijk dynamische uit. Het front van de N variant wordt gedomineerd door een grote luchtinlaat voor de koeling van de turbomotor en de remmen. De specifieke, mat grijs gespoten 18 inch velgen, de remklauwen met N logo en de speciale dorpels accentueren zetten zijn sportieve kwaliteiten in de verf. De opvallende achterspoiler verbetert volgens Hyundai de aerodynamica, zodat de i20 N op elk wegdek en onder alle weersomstandigheden optimaal rijplezier zou bieden.

Natuurlijk is ook de nieuwe i20 N uitgevoerd in het kenmerkende Performance Blue van het Hyundai N label. Optioneel is de kleur Phantom Black voor het dak leverbaar. Behalve de kleur Performance Blue geven ook de rode accenten op de carrosserie uitdrukking aan het sportieve DNA van deze hete Koreaan. Meer informatie over de nieuwe Hyundai i20 N volgt binnenkort.

Reageren is niet mogelijk.