Tesla installeert zijn nieuwe Superchargers op het circuit van Nürburbring

0

Er zijn al een paar Superchargers voor Tesla rijders rond het circuit van de Nürburgring. Het merk heeft zojuist extra exemplaren geïnstalleerd, namelijk de zogeheten V3-versies.

Wie wil genieten van zijn Tesla op het circuit van de Nürburgring, kan dat nu al doen, aangezien er rond de Nürburgring 2 stations zijn: een klassieke ‘Destination Charge’ en een ander direct op het circuit. Tijdens de kerstvakantie verraste de Amerikaanse fabrikant met het installeren van nieuwe terminals, dit keer in V3 versie. Het grote verschil is dat er geen ‘power sharing’ meer is op dezelfde terminal: elke eigenaar profiteert van het maximale vermogen van 250 kW.

Concreet betekent dit dat een Model 3-coureur die zijn batterij op het circuit bijna leeg zou maken, binnen een kwartier weer kan opladen om naar een nieuwe sessie te vertrekken. Houd er echter rekening mee dat batterijen, ondanks steeds geavanceerdere temperatuurbeheersystemen, niet van langdurige zeer hoge temperaturen houden.

Ronden van de Nürburgring aan elkaar rijgen en vervolgens jouw auto aansluiten op een ultrasnelle terminal is dus niet een operatie die al te vaak moet worden uitgevoerd. Voor andere elektrische auto’s zal het kilometers vergen om een ​​Ionity station te vinden dat qua vermogen gelijkwaardig of zelfs superieur is aan de Supercharger V3. Het dichtstbijzijnde station ligt op 25 km afstand.

Reageren is niet mogelijk.