Eindelijk: weer een Alpina dealer in Nederland

0

Nederlandse automedia mogen graag aandacht besteden aan Alpina. Immers, we hebben het over opgewaardeerde BMW en dan is er haast sprake van een pleonasme. Maar gek genoeg was er tot vandaag geen officiële Alpina dealer in Nederland. Wie graag een opgewaardeerde BMW wilde, moest dat maar zelf in Duitsland of via grijze import regelen.

Maar nu is BMW (en Mini) dealer Dusseldorp aangesteld als officiële verkoper van de modellen van Alpina. In Apeldoorn en Den Haag kan men terecht voor een proefrit in een van de nieuwe auto’s van het ‘merk’. Als dat bevalt, kan aldaar vervolgens een exemplaar worden aangeschaft en zal Dusseldorp ook het onderhoud verzorgen. De monteurs van deze dealer krijgen een speciale training om de modellen van Alpina te kunnen onderhouden.

Alpina is niet zomaar een BMW tuner. De auto’s verlaten de fabriek van Alpina met een eigen chassisnummer en volgens het kenteken zijn het ook geen BMW modellen meer. Momenteel biedt Alpina eigen interpretaties aan van de 3-serie (zie foto onder), X3 (zie foto boven), X4, 5-serie, 7-serie, X7 en de 8-serie Gran Coupé. De auto’s zijn vaak nagenoeg even snel als de M modellen van BMW, maar zijn meer gericht op comfort en maar weinig duurder.

Voor de vestiging in Den Haag betekent het overigens de terugkeer van Alpina. Eerder droeg de Dusseldorp vestiging aldaar namelijk nog de naam BMW Den Haag en verkocht men daar tot in 2013 ook de opgewaardeerde modellen. Alpina meldt dat inmiddels de eerste modellen in de showroom gearriveerd zijn. Dat geldt ook voor het filiaal in Apeldoorn. De import vindt plaats onder de naam Dusseldorp Automotive.

 

 

Reageren is niet mogelijk.