Vermogen Hyundai Kona N is bekend

0

Hyundai wis bijna klaar met de ontwikkeling van de sportieve N uitvoering van de Kona. Daarvan is nu het vermogen bekend is. Dat de Kona N een 2,0 liter motor van minimaal 250 pk zou krijgen, was al duidelijk. Maar Hyundai geeft de hete SUV liefst de 280 pk variant van de 2.0 T-GDI viercilinder.

Voor een voorwielaangedreven auto is dat een stevig vermogen. Zijn broer i30 N kan namelijk alleen met het N Performance Package rekenen op 280 pk. Hoe snel de Kona N is met een dergelijk vermogen (en 392 Nm), is nog niet bekend, maar reken op 5,9 seconden voor de sprint naar 100 km/u en een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Hyundai gaat de Kona N in tegenstelling tot de i30 N niet leveren met een handgeschakelde 6-bak, maar alleen met een 8-traps automaat met dubbele koppeling. De betreffende N DCT transmissie heeft 3 modi: N Power Shift, N Grin Shift en N Track Sense Shift. In eerstgenoemde stand schakelt de automaat sneller op. Voor de ‘Grin Shift’ dient de bestuurder een knop op het stuur in te drukken, waarna de motor en versnellingsbak gedurende 20 seconden hun optimale prestaties leveren. De N Track Sense Shift zorgt ervoor dat de auto zo snel mogelijk is op het circuit.

Reken voor de Kona N op een prijs van 55 à 56 mille. Daarmee nestelt de Hyundai zich tussen enerzijds de Audi SQ2 Quattro (68.365 euro en 300 pk / 400 Nm sterk) en anderzijds de Ford Puma ST (41.545 euro en 200 pk /320 Nm sterk). Binnenkort verschijnt ook de i20 N in onze showrooms. Later dit jaar debuteert de Tucson N met naar verwachting een 2,5 liter viercilinder onder de kap die goed is voor 340 pk.

 

Reageren is niet mogelijk.