Tesla Model S Plaid krijgt carbon keramische remmen

0

Tesla gaat de Plaid uitvoering van de vernieuwde Model S vanaf 2022 leveren met flink betere (carbon keramische) remmen. Dat is geen overbodige luxe voor een auto die in afgerond 2 seconden naar 100 km/u kan sprinten.

De Plaid uitvoering van de Model S is sowieso voorzien van betere remmen dan een reguliere versies. Maar voor fijnproevers oftewel diegenen voor wie alleen het beste goed genoeg is, komt Tesla in 2022 met de optie om daar carbon keramische exemplaren van te maken.

Diegenen die hun Model S Plaid al geleverd hebben gekregen, kunnen (mits hun Tesla is voorzien van de grote 21 inch Arachnid velgen à 4.800 euro) de superieure remmen in pakketvorm bestellen. De zogeheten ‘Carbon Ceramic Brake Kit’ bestaat uit:

Twee 410×40 mm carbon-silicium remschijven (voor)
Twee 410×32 mm carbon-silicium remschijven (achter)
Twee gesmede remklauwen met zes zuigers (voor)
Twee gesmede remklauwen met vier zuigers (achter)
Twee handremsystemen voor in de remklauwen
Acht ‘high performance’ remblokken
Fles remvloeistof

Aan dit rem pakket hangt een prijskaartje van 20.000 dollar (omgerekend 17.721) euro. Dat is geen misselijk bedrag, maar dan krijg je ook wat: volgens Tesla zijn de remschijven ontworpen voor de “ultieme circuitervaring” en leveren ze “herhaalbare remkracht bij het rijden op hoge snelheid”. Vooral de hittebestendigheid moet daarbij een stuk beter op orde zijn dan bij de standaard remmen het geval is. In Nederland komt de Model S Plaid pas eind 2022 op de markt, dus de keramische remmen zijn hier nu nog niet te bestellen. Overigens levert Porsche op de Taycan 4S en Turbo optioneel ook keramische remmen. De prijs bedraagt respectievelijk 9.438 euro en 6.296 euro.

Op de Taycan Turbo S zijn ze standaard. Bij Audi kosten keramische remmen op de RS e-tron GT 6.756 euro. Dat is dus fors minder dan Tesla vraagt, maar je krijgt dan wellicht niet de “ultieme circuitervaring”.

Reageren is niet mogelijk.