Kia EV9 gaat volgend jaar in productie

0

Kia presenteerde afgelopen december de conceptversie van de EV9: een grote, hoekige en vooral ruime gezinsauto voor mensen die de Soul een maatje te klein vinden. Toen was al duidelijk dat de Koreanen serieuze verkoopplannen met het ontwerp hebben. Nu laat Kia weten dat de EV9 volgend jaar in productie gaat.

Het wordt een 7-zitter met 3 zitrijen. Kia zal in de periode tot en met 2027 elk jaar 2 nieuwe elektrische auto’s lanceren. Dat is de eerste fase van het plan om in 2035 in Europa alleen nog maar volledig emissievrije modellen te verkopen. Een van de auto’s die Kia volgend jaar zal lanceren, is deze EV9. Die zal worden gebaseerd op het E-GMP platform van de EV6 (en de Hyundai Ioniq 5).

KiaEV9conceptstudie3

Dit betekent dat wij kunnen rekenen op dezelfde accu van 73 kWh, maar vanwege de hoekige, hoge bouw van de EV9 zal de actieradius lager uitvallen dan de 480 kilometer van de EV6. Sprinten naar 100 km/u kan de nieuwe Kia in 6 seconden. Tenminste, als de krachtigste versie wordt besteld.

KiaEV9conceptstudie

In conceptvorm is de EV9 voorzien van zaken als zelfmoorddeuren, intrekbare dakrails en zonnepanelen in de ventilatiekanalen van de motorkap. Die ontwerpdetails zullen het productiestadium waarschijnlijk niet halen.

KiaEV9conceptstudie4

Ook het 27 inch dashboardscherm worden niet standaard. Hetzelfde geldt voor de camera’s op de plek van de buitenspiegels.

KiaEV9conceptstudie5

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.