Nieuwe Smart SUV Coupé komt er ook in Brabus uitvoering

0

Voortaan gepositioneerd als een fabrikant van uitsluitend volledig elektrische auto’s onder het gezamenlijke eigendom van Daimler en Geely, zal Smart zijn assortiment uitbreiden met een coupé-SUV. Het prototype kon in de straten van China worden betrapt en hoewel het model zwaar gecamoufleerd blijft, kunnen we al enkele belangrijke details zien.

De Smart SUV Coupé zal waarschijnlijk worden gepositioneerd als (relatief) betaalbaar alternatief voor de Volvo C40 Recharge en de Genesis GV60. Het prototype dat je hier ziet, heeft echter Brabus stoelen aan boord en beschikt daarnaast over rode remklauwen, wat suggereert dat het een meer op prestaties gerichte versie zou kunnen zijn. Er zijn ook Smart badges op het midden van de 5-fspaaks lichtmetalen velgen en de koplampen doen denken aan het ontwerp van de nieuwe Smart #1 elektrische cross-over. Het dak loopt echter veel schuiner af dan bij die auto. Dat resulteert in een typische coupé-SUV stijl.

De coupé-SUV, die in productievorm waarschijnlijk #2 gaat heten, zal op dezelfde SEA architectuur voor volledig elektrische auto’s gebaseerd worden als de nieuwe #1. Autointernationaal verwacht daarom dat het hier betrapte model dezelfde ‘#’ genummerde nomenclatuur zal gebruiken, waarbij producten chronologisch gepositioneerd worden in plaats van op basis van grootte of carrosserievorm. De 66 kWh batterij van de # 1 zou zijn weg kunnen vinden naar deze coupé-SUV, maar gezien de Brabus branding, kunnen wij op meer vermogen rekenen dan de 268 pk en 343 Nm die de elektromotor momenteel biedt. Aangezien deze versie het meer gericht is op prestaties, moet een actieradius van minder dan de 450 km worden verwacht. Dat is het rij bereik van de #1.

Het is nog niet bekend of deze volledig elektrische coupé-SUV van Smart naar Europa zal komen, maar als hij groen licht krijgt, verwacht Autointernationaal hem dan pas in 2023.

Reageren is niet mogelijk.