BMW plaagt met de iX1

0

BMW heeft de eerste officiële informatie en foto’s van de iX1 gedeeld. Deze volledig elektrische variant van de nieuwe X1 gaat het straks opnemen tegen de Audi Q4 e-Tron, de Mercedes-Benz EQA en de Volvo XC40 Recharge Pure Electric.

De iX1 heeft een rijbereik (gemeten volgens de WLTP norm) van 413 tot 438 kilometer. Hij komt na de nieuwe generatie X1 op de markt. Laatstgenoemde verschijnt in de herfst van dit in de showrooms, dus verwacht de marktintroductie van het volledig elektrische alternatief rond de jaarwisseling. De X1 zal met verbrandingsmotoren worden aangeboden die allemaal een vorm van hybride techniek hebben.

BMWiX1prototype

De iX1 wordt dus enkel in een volledig elektrische uitvoering leverbaar, maar zal op dezelfde assemblagelijn geproduceerd gaan worden. BMW zegt op die manier flexibel te kunnen reageren op de vraag naar de diverse aandrijfvarianten. Ook scheelt het in de productiekosten. Keerzijde van de medaille is dat de iX1 vanwege zijn link met de X1 geen plek in zijn wagen bodem heeft voor een accupakket van recordformaat. Dat merk je aan het nu gemelde rijbereik. Dat is met 413 tot 438 kilometer netjes maar ook niet meer dan dat.

BMWiX1prototype2

Vanbuiten valt de iX1 van de conventioneel aangedreven X1 te onderscheiden door zijn dichte nieren grille, de afwezigheid van uitlaatpijpen en aan een subtiele reeks kenmerkende i-design details.

BMWiX1prototype3

Reageren is niet mogelijk.