Prijs vergelijking Tesla Model S en Model X Plaid (update)

0

De vernieuwde Tesla Model S en Model X Plaid zijn onderweg naar Europa. De levering aan klanten start in november of december .

‘Plaid’ is verreweg de meest substantiële update die Tesla aan de Model S en Model X heeft gedaan sinds hun lanceringen in Europa in 2013 respectievelijke 2016. De wijzigingen hebben betrekking op de interieurs (met onder meer een horizontaal in plaats van verticaal geplaatst infotainmentscherm en desgewenst een yoke-stuurwiel met een open bovenkant), de aandrijflijnen, de thermische systemen, de elektronica, het onderstel en meer. “Samen met de sterk verbeterde produceerbaarheid, het lagere gewicht en verfijningen aan de iconische exterieurs (met onder andere een herzien front, red.) beloven de 2 modellen een volledig nieuw niveau van luxe, technologie en prestaties”, zo schrijft Tesla trots in haar persbericht.

TeslaModelSmy2023b

Het is nu mogelijk om een bestelling te plaatsen voor de 1.020 pk sterke Plaid uitvoering van zowel de Model S als de Model X. De levering van de minder mesjogge maar nog altijd bloedsnelle Dual Motor All-Wheel Drive uitvoeringen starten in 2023. Aanvankelijk zouden de vernieuwde Model S en Model X in het eerste kwartaal van dit jaar naar Nederland komen, maar dat is niet gelukt. Nu wordt dus gemikt op november of december voor de Plaid uitvoering. Die is zoals gezegd 1.020 pk sterk. Voor de Model S Plaid vraagt Tesla 139.990 euro. Aan de Model X Plaid hangt een prijskaartje van 143.990 euro. Eerder liet Tesla weten dat de Model S Plaid in Nederland 119.990 euro zou gaan kosten en de Model X Plaid 121.000 euro. Maar auto’s worden de laatste tijd gestaag duurder.

Tesla Audi Mercedes-Benz
Model S e-Tron GT EQS
Plaid RS 500 4Matic AMG Line
139.990 euro 151.490 euro 144.059 euro
Tesla BMW Porsche
Model X iX Taycan Cross Turismo
Plaid M60 Executive Turbo
143.990 euro 140.339 euro 163.900 euro

De Plaid uitvoering van zowel de Model S als de Model X heeft 3 elektromotoren rotors van koolstofvezel. Het vermogen van 1.020 pk zorgt er voor dat de Model S Plaid in slechts 2,1 seconden naar 100 km/u kan sprinten. Zijn topsnelheid is een, zeker voor een elektrische auto, minstens zo bizarre 322 km/u. Op een volle accu komt de Model S Plaid maximaal 600 kilometer ver. De Model X Plaid zit in 2,6 tellen op 100 km/u en gooit bij 262 km/u de handdoek in de ring. Deze Tesla heeft een actieradius van maximaal 528 kilometer. Ter vergelijking: de Dual Motor All-Wheel Drive uitvoering van de Model X zoemt in 3,9 seconden naar 100 km/u en heeft een rijbereik van 560 kilometer. Voor de Model S variant zijn deze waarden 3,2 seconden en 634 kilometer.

TeslaModelXmy2023

Reageren is niet mogelijk.