Tesla: flinke prijsverlaging voor Model S en X in de VS

0

Tesla kan niet stoppen met het wijzigen van haar prijzen. Dit keer heeft de Amerikaanse autofabrikant de adviesprijzen van haar 2 duurste modellen verlaagd.

Updates op de website van Tesla brachten de wijzigingen voor het eerst aan het licht. Voor de Model S is de prijs van de instapuitvoering met 5 procent verlaagd tot 89.990 dollar, terwijl de prijs van de Plaid variant met 4 procent is verlaagd tot 109.990 dollar. Daarnaast zijn de tarieven van beide varianten van de Model X met 10.000 dollar verlaagd. Dit betekent dat de basisversie van de volledig elektrische SUV nu ‘slechts’ 99.990 dollar, hetgeen een korting van 9 procent betekent, terwijl de Plaid versie kan worden opgehaald voor 109.990 dollar; een prijsverlaging van 8 procent.

Deze prijsverlagingen komen kort nadat Tesla topman Elon Musk het belang van prijsverlagingen besprak tijdens de recente Investor Day van de autofabrikant. “De wens van mensen om een Tesla te bezitten is extreem hoog”, zei hij. “De beperkende factor is hun vermogen om voor een Tesla te betalen”.

Tesla haalde in januari de krantenkoppen toen het nog meer substantiële prijsverlagingen aankondigde. Toen lag de focus op de Model 3 en de Model Y. De prijzen van de sedan werden met maar liefst 14 procent verlaagd, terwijl de basisprijs voor een cross-over met bijna 20 procent daalde. Maar in februari steeg de prijs van de Model Y Performance alweer (met 1.000 dollar), terwijl de Standard Range AWD uitvoering 500 euro duurder werd.

Mogelijk gaan nu ook in Nederland de prijzen van de Model S en Model X omlaag. Dat gebeurde eerder namelijk ook toen de Amerikaanse tarieven van de Model 3 en Model Y werden aangepast. De sedan werd toen tot 7.000 euro goedkoper en de Model Y zelfs tot 12.000 euro.

Autointernationaal.nl is nog in afwachting van een reactie van Tesla of de Model S en Model X in Nederland straks ook goedkoper worden. Voor de Model S Dual Motor All Wheel Drive is men momenteel 114.990 euro kwijt. Die versie biedt een bereik van 634 kilometer en zorgt voor een sprinttijd van 3,2 seconden. Voor de Model S Plaid met 3 elektromotoren vraagt Tesla 139.990 euro. Die variant heeft al na 2,1 seconden de 100 km/u op het digitale display en moet een snelheid van 322 km/u kunnen halen. De Tesla Model X Dual Motor All-Wheel Drive en Plaid kosten respectievelijk 123.990 euro en 143.990 euro.

 

Reageren is niet mogelijk.