Prijzen vernieuwde Renault Zoe bekend

0

Op de autosalon van Parijs stelt Renault een verbeterde versie van de Zoe voor. De esthetische aanpassingen zijn ondergeschikt aan het nieuws dat onder de motorkap is te vinden. Met een nieuwe accu rijdt de compacte elektrische Renault voortaan dubbel zo ver.

Dit betekent dat de koper er theoretisch 400 km ver mee kan komen, al is 300 km een realistischere praktijkwaarde. De samen met LG Chem ontwikkelde accu weegt niet meer dan voorheen, ondanks dat de capaciteit van 21 kWh naar 41 kWh gaat. Niet alleen de actieradius gaat er op vooruit, ook het vermogen stijgt. De nieuwe accu levert een stevige 88 pk tegenover 77 pk in de huidige versie. Of de Zoe nu ook dubbel zo snel opgeladen kan worden, is nog onduidelijk. De oude versie zat na 30 minuten op 80 procent van zijn maximale capaciteit.

De originele 21 kWh versie met 77 pk motor blijft leverbaar in de Entry instapuitvoering. Die beschikt reeds over een eind vorig jaar verbeterde R90 elektromotor, waardoor de actieradius kon toenemen tot 240 kilometer. De prijs bedraagt 21.490 euro bij accuhuur en 29.390 euro indien de batterijenset gekocht wordt.

De Zoe 41 kWh met 88 pk motor is er vanaf 23.990 resp. 31.890 euro. De Renault heeft dan zelfs een langere adem dan de Leaf (de 30 kWh versie is er vanaf 35.290 euro) van alliantiepartner Nissan. De hiervoor genoemde bedragen gelden voor de Life uitvoering. De Intens versie kost 25.990 resp. 33.890 euro. Nieuw is de extra luxueuze Bose uitvoering. Daar vraagt Renault 28.790 euro resp. 36.690 euro voor.

Renault biedt de verbeterde Zoe ook aan met een ingebouwde snellader. Deze versie is voorzien van hetzelfde accupakket, maar beschikt over een andere (Q90) elektromotor. De actieradius ligt zodoende iets lager (370 km), maar daar staat tegenover dat men kan snel laden bij bijvoorbeeld snellaadstations langs snelwegen. De Zoe met snellaad functie is 700 duurder dan de gewone 41 kWh versie.

Met de Zoe 41 kWh heeft Renault als eerste autofabrikant een elektrische auto in de showroom staan met een behoorlijk actieradius tegen een betaalbare prijs. Bestellen kan vanaf 1 oktober.

Reageren is niet mogelijk.