Volkswagen Beetle Denim geprijsd

0

Volkswagen heeft de prijzen bekend gemaakt van de nostalgische Denim editie van zijn Beetle en Beetle Cabriolet. De retro auto met spijkerbroekdetails kent een meerprijs van 2.760 euro ten opzichte van de reguliere uitvoeringen. Dut betekent dat er met de Beetle Denim vanaf 28.610 euro kan worden weggereden. De Beetle Cabriolet Denim kost minimaal 33.007 euro.

beetledenima8

Het Denim pakket is een knipoog naar de Jeans Beetle die Volkswagen in 1974 tijdens de hoogtijdagen van flowerpower op de markt bracht. De Kevers kregen destijds in zwart uitgevoerde bumpers en idem koplampomlijstingen plus portiergrepen mee. Het meubilair was bekleed met spijkerstof. De huidige, ruim 40 jaar later debuterende, Beetle Denim heeft Stonewashed Blue als carrosseriekleur en staat op 17-inch lichtmetalen Circle velgen met Dark Graphite chroomaccenten.

Volkswagen Beetle Denim cockpit

Anno 2016 zijn er sportstoelen in het interieur te vinden die voorzien zijn van Blue Brushed blauwe stof, afgewerkt met rode accenten (ook voor de vloermatten). Aan de zijkant en achterzijde bevinden zich opbergvakken in ‘jeans stijl’. De stoffen kap van de Cabriolet is eveneens jeanskleurig. De extra brede stootlijsten zijn gespoten in carrosseriekleur en voorzien van chromen details.

Volkswagen Beetle Denim detail van een voorstoel

De uitrusting van de Beetle Denim is verregaand aan te passen aan de persoonlijke smaak. Hiervoor heeft Volkswagen een serie optiepakketten in de aanbieding. Zo is er het Executive pakket (1.087 euro) dat bestaat uit het navigatie/radio/multimediasysteem Discover Media (met gratis updates van de software), een touch screen, 8 speakers, Bluetooth plus USB aansluiting, een multifunctioneel en met leer bekleed stuur, een alarmsysteem en Car-Net mobiele internetdiensten.

Volkswagen Beetle Denim detail met logo

Het Advance pakket bestaat uit bi-xenon koplampen, het licht & zicht pakket (regensensor, zelfdimmende binnenspiegel, leeslampjes), elektrisch inklapbare buitenspiegels en vergrendel & startsysteem zonder sleutel (Keyless Access). Dit pakket is leverbaar vanaf 1.045 euro. Voor een meerprijs van 661 euro is deze Beetle Denim voorzien van een 400 Watt sterke geluidsinstallatie van Fender met subwoofer, multimedia aansluitbox en interieur sfeerverlichting. De retro 18 inch hoogglans Disc velgen maken voor 537 euro het uiterlijk van de Beetle Denim volgens de importeur helemaal af.

Volkswagen Beetle Denim achterspoiler detail

Reageren is niet mogelijk.