Kwantumvoordeel op Renault Zoe

0

De coöperatie SamenSterker Antwerpen begint een groepsaankoop voor de elektrische Renault Zoe met een reële actieradius van 300 kilometer. Dat is de eerste in België. “Nu is het moment”, aldus een woordvoerder.

Tot het einde van het jaar kunnen geïnteresseerde kopers van een Renault Zoe terecht bij SamenSterker Antwerpen. De coöperatie plaatste een groepsbestelling voor deze elektrische auto. De nieuwprijs van het type R90 Life bedraagt normaal gesproken bij onze zuiderburen 24.550 euro. Maar trek daar de groepskorting van 2.455 euro en de Vlaamse premie van 5.000 euro van af, en het totaalbedrag komt uit op 17.095 euro. In het kader van de groepsaankoop is het ook een korting van 1.500 euro op de installatie van een laadpaal thuis.

Bij veel groepsaankopen worden eerst de geïnteresseerden verzameld om dan pas de markt af te schuimen. SamenSterker Antwerpen kiest echter voor een andere aanpak door nu al de Renault naar voor te schuiven. “Wij hebben contacten gehad met verschillende autofabrikanten en hebben voor het model gekozen met de beste prijs:kwaliteit verhouding”, zegt woordvoerder Caroline Moens.

De komende weken organiseert SamenSterker een 5-tal informatieavonden in de provincie Antwerpen. “Tegen 2030 is de ambitie om geen vervuilende auto’s meer de weg op te sturen. Dat willen we haalbaar en betaalbaar maken met deze groepsaankoop. Dit is het moment om in te stappen omdat tot het einde van het jaar de premie van de Vlaamse overheid nog beschikbaar is”.

Ook wie buiten de provincie Antwerpen woont, kan meedoen. De enige voorwaarde is dat de bestelling bij een Antwerpse dealer geplaatst moet worden. En dat dus uiterlijk 31 december. Bij de betreffende Renault dealer kan ook eerst een proefrit gemaakt worden. SamenSterker specialiseert zich in groepsaankopen van duurzame producten voor huishoudens. “Dat varieert van buitengevelisolatie tot zonnepanelen en elektrische fietsen”, aldus Moens.

Reageren is niet mogelijk.