Porsche schetst 911 RSR

0

Porsche zal op de autotentoonstelling van Los Angeles een nieuwe variant van de 911 voorstellen. Het betreft de RSR uitvoering die louter voor gebruik op het circuit bestemd is.

De RSR versie zal de GT3 Cup niet overbodig maken. Beide 911 modellen spelen hun eigen wedstrijd. De RSR uitvoering is specifiek ontwikkeld om in de GTE wedstrijdklasse (voorheen GT2 genaamd) uit te komen. Het gaat hierbij onder andere om het World Endurance Championship en de Le Mans Series.

911rsrplaaga2

Voorlopig moeten we het doen met deze schets. Daarop is goed te zien dat de 911 RSR een dikke spoiler krijgt. De achterste zijruiten zijn vervangen door een paneel met luchtroosters. In combinatie met de aanzienlijke groei van de diffussor doet dit vermoeden dat de motor vóór de achteras is geplaatst en niet in de overhang achter.

Porsche zegt dat haar nieuwe creatie maximaal gebruik maakt van de mogelijkheden van het GTE reglement. Dat omschrijft specifieke regels voor de spoilers, waarbij modellen met midscheeps achter geplaatste motor in het voordeel zijn. Voor de gelegenheid (maar enkel in de GTE wedstrijdklasse) verliest de 911 dus zijn ziel.

911rsrplaaga3

Reageren is niet mogelijk.