Waarom niet: Porsche Majun

0

Is de wens de vader van de gedachte of kloppen de geruchten? Porsche zou momenteel werken aan een nieuwe SUV die onder de Macan en Cayenne in het gamma moet komen.

Autointernationaal.nl denkt dat het antwoord op bovenstaande vraag de eerste ‘optie’ is, maar het is altijd leuk om een beetje de brainstormen over een derde SUV. Het is bovendien een feit dat de groei er qua verkopen bij Porsche een beetje uit is. En als één model voor een nieuwe afzetimpuls kan zorgen, dan is het een SUV.

Een naam circuleert er ook al in de wandelgangen: Majun. Dat was niet zo’n moeilijke vondst, want voor het kleine broertje van de Panamera wordt de typeaanduiding ‘Pajun’ genoemd. Met de Majun kan Porsche de Mercedes-AMG GLA 45 4Matic gaan beconcurreren, maar ook de SUV die Alpine volgens Franse geruchten op de tekentafel heeft staan. Die krijgt overigens de Mercedes als basis dus dat houdt het overzichtelijk. Een andere concurrent voor de Majuni is de nieuwe BMW X2, die begin 2018 in de showrooms arriveert.

majuna2

Porsche hoeft het wiel voor de compacte SUV niet helemaal opnieuw uit te vinden, maar kan dit model baseren op de volgende generatie Audi Q3. Dat betekent het relatief lichte MQB platform en de optie om hybride of volledig elektrische techniek te integreren. Helemaal goed dus.

Zelfs een VR6 motor is mogelijk, zo weten we inmiddels van de Atlas, de primair voor de Amerikaanse markt bestemde 7-persoons SUV die ook gebaseerd is op het MQB platform. Maar dan komt de Majun wel erg veel in het vaarwater van de Macan terecht.

En daarmee zijn we bij het zwakke punt van het Majun beland: Porsche moet eigenlijk eerst nog goed de Macan laten rijpen. Deze SUV verscheen immers ook pas op het toneel toen zijn grote broer, de Cayenne, in de tweede generatie was beland. Dit betekent dat een marktintroductie van de Majun vóór 2020 niet voor de hand ligt. En deze computertekening weer de prullenbak in kan.

Reageren is niet mogelijk.