7-persoons: Volkswagen Tiguan Allspace

0

Volkswagen gaat de 7-persoons uitvoering van de Tiguan, die 21 centimeter langer is en over een vergrootte wielbasis beschikt, de extra typeaanduiding ‘Allspace’ geven. In januari beleeft de carrosserievariant met 3 zitrijen zijn debuut tijdens de North American Auto Show in Detroit.

Dat de Amerikanen de primeur krijgen, illustreert dat Volkswagen hoge verwachtingen heeft van de ‘Tiguan XL’ in de Verenigde Staten. De SUV zal aldaar onder de Atlas worden gepositioneerd, een ruim 5 meter lang model met eveneens 7 zitplaatsen.

tiguanallspacea2

De Duitsers denken er ook in China uitstekend zaken mee te doen. De Tiguan Allspace, waarvan het dashboard identiek is aan dat van de ‘korte’ versie, wordt vanaf mei 2017 ook leverbaar in Europa, als interne concernconcurrent voor de Skoda Kodiaq. In 2018 volgt een derde carrosserievariant van de Tiguan, een Coupé.

tiguanallspacea3

De Tiguan Allspace heeft een 11 centimeter grotere wielbasis dan de standaard versie. De carrosserie is 21 centimeter langer. Dat is voldoende om een (optionele) derde zit rij te kunnen monteren. Volwassenen hebben helemaal achterin de Tiguan Allspace niks te zoeken, tenzij ze een voorliefde voor strafbanken hebben. En zijn alle 7 zitplaatsen in gebruik, dan kan er alleen wat handbagage mee. Hierin onderscheidt de Tiguan Allspace zich echter niet van bijvoorbeeld de Nissan X-Trail, noch van MPV modellen als de Citroën C4 Grand Picasso, Opel Zafira en Renault Grand Scénic.

tiguanallspacea4

De Tiguan Allspace wordt leverbaar als 150 pk sterke 1.4 TSI en als 2.0 TSI met naar keuze 180 of 220 pk. Die 2,0 liter versies beschikken standaard over een DSG automaat met dubbele koppeling en 4Motion vierwielaandrijving. Dieselen kan in de 2.0 TDI met naar keuze 150, 190 of 240 pk. De prijzen gaan bij circa 38 mille beginnen.

Reageren is niet mogelijk.