Volkswagen Tiguan Allspace Live

0

Volkswagen heeft op de autotentoonstelling van Detroit de Allspace versie van de Tiguan onthuld. De verlengde uitvoering van de SUV wordt ook in Europa leverbaar.

De Tiguan Allspace heeft een 11 centimeter langere wielbasis dan de standaarduitvoering, namelijk 2,79 meter. Ook de overhang achter is groter, waardoor de totale lengte van de SUV met 25 centimeter groeit. Via beide carrosserie-ingrepen heeft Volkswagen plek kunnen creëren voor een derde rij stoelen. Die zijn echter alleen geschikt voor kinderen, waardoor de Tiguan Allspace aangeduid wordt als ‘5+2-zitter’.

volkswagentiguanallspace2

Die extra 2 zitplaatsen zijn bij de Tiguan Allspace overigens geen must. De extra ruimte kan ook worden gebruikt om de achterbank verder naar achter te schuiven. Dat levert voor de benen 6 centimeter extra bewegingsvrijheid op. De bagageruimte van de Tiguan Allspace is 115 liter groter dan bij de standaarduitvoering. In 5-zits configuratie kan er 730 liter aan spullen worden meegenomen, of 1.770 liter indien er geen achterpassagiers zijn.

volkswagentiguanallspace3

Volkswagen start na de zomer met de verkoop van de Tiguan Allspace. Het Europese publieksdebuut vindt plaats in maart op de autosalon van Genève. De prijzen en meer informatie over de uitrusting zullen tegen die tijd bekend worden gemaakt. Volkswagen belooft dat de in Mexico te vervaardigen Tiguan Allspace ruimer voorzien is van toeters en bellen dan de ‘korte’, in Europa gebouwde, versie. Hij gaat concurreren met SUV modellen als de Nissan X-Trail, de Peugeot 5008 en de Skoda Kodiaq.

volkswagentiguanallspace4

Reageren is niet mogelijk.