Een en al ruimte: Volkswagen Tiguan Allspace

0

Volkswagen stelt op de autosalon van Genève (9-19 maart) de Europese versie van de Tiguan Allspace voor. Uiterlijk verschilt die nauwelijks van zijn Amerikaanse neef die januari jl. in Detroit zijn debuut beleefde. Hij arriveert in september in de Nederlandse showrooms. De prijzen volgen in een later stadium.

De grotere versie van de Tiguan heeft een lengte van 4,70 meter; een verschil van 21,5 centimeter ten opzichte van de reguliere uitvoering. 11 van die centimeters gaan naar de wielbasis. Daardoor kan de Tiguan Allspace (tegen meerprijs) worden voorzien van 7 zitplaatsen.

De Tiguan Allspace heeft ook een grotere kofferruimte, namelijk 760 liter bij de 5-zits versie. Dat is 145 liter meer dan bij de ‘korte’ carrosserievariant. Door de stoelen op de tweede rij neer te klappen, ontstaat er een stouwvolume van 1.920 liter. Wordt er met 7 personen in de Tiguan Allspace gereisd, dan kan er voor 320 liter aan bagage worden meegenomen. De verlengde Tiguan biedt naast meer bagageruimte ook meer ruimte voor passagiers op de achterbank. Het gaat hier om 54 mm.

Onder de motorkap van de Allspace uitvoeringen komen we de bekende TSI en TDI units van de Tiguan tegen, variërend van de 1.4 TSI met 150 pk tot de 2.0 TSI met 180 pk of 220 pk, en van de 2.0 TDI met 150 pk tot 190 of 240 pk vermogensvarianten van dezelfde krachtbron. Met uitzondering van de 150 pk motoren worden alle versies standaard geleverd met 4Motion vierwielaandrijving en een DSG automaat.

Reageren is niet mogelijk.